V75

Schemat klart: Så här förändras V75 2018

”Prispengarna i V75-loppen höjs rejält”

Av: 

Daniel Söderbäck

TRAV

Ändrade klassgränser – och högre prispengar.

Det är några av nyheterna när Svensk Travsport presenterade V75-schemat för 2018.

– Prispengarna i V75-loppen höjs rejält på lördagar, säger ST:s sportchef Petter Johansson.

Tävlingskalendern för 2018 har redan varit livligt debatterad när det var dags att bestämma hur onsdagarna skulle se ut framöver. Det landade i att Solvalla fick en egen tävlingsdag på tisdagar, och också är med och arrangerar V86 Xpress på onsdagarna.

Under fredagen kom tävlingschemat för travets elitserie, V75, för 2018.

Och den innehåller några nyheter.

Bland annat så höjs prispengarna i V75-loppen och klassgränserna förändras. Även lördagsloppet ändras, och får namnet Stodivisionen.

”Minst två stora stolopp”

– Prispengarna i V75-loppen höjs rejält på lördagar och vi ändrar samtidigt klassgränserna. De flesta hästar kommer ha mer pengar på kontot eftersom prispengarna höjs inom både V75 och i vardagstravet, säger Svensk Travsports sportchef Petter Johansson.

– Stodivisionen kommer ge ston en bra tävlingsmöjlighet varje lördag, året runt. Alltid utskrivet i samma klass. I praktiken blir det minst två stora stolopp på lördagarna, eftersom nästan alltid en eller två av de sju ordinarie V75-propositionerna är stolopp, till exempel Diamantstoet i lite högre klasser. Att förbättra förtjänstmöjligheterna för ston är ett av de viktigare målen inför 2018, säger Petter Johansson.

HÄR ÄR HELA V75-SCHEMAT 2018

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

V86

Solvalla