Förre SHL-proffset: ”Missa inte mitt drag”

Hemmaprofilen Mikael Lind om V75 på hemmaplan • Butikens succéår • Dragit in miljoner • ”Det är helt galet”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
Forne hockey-proffset Mikael i Lind i sin spelbutik Flanör Depeschen
Foto: Foto: Privat
Forne hockey-proffset Mikael i Lind i sin spelbutik Flanör Depeschen

Den före detta Brynäs-profilen Mikael Lind har spelat in åtskilliga miljoner kronor på V75 genom åren.

Nu ger han sina hetaste tips inför V75 på hemmaplan i Gävle.

– Jag har hittat en vinnare som bara är streckad på sju procent, säger det forne hockeyproffset till Trav365.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets experters andelsspel - gå med i laget här [Extern länk]


2019 har varit ett otroligt år för den forne Brynäs-spelaren Mikael Lind. Miljonvinsterna på V75 har avlöst varandra och kulmen nåddes under några veckor i augusti och september.

Butiken ”Flanör Depeschen” satte sjuan tre veckor i rad och kunde dela ut över åtta miljoner till sina andelsspelare.

– Det här året har varit helt sanslöst bra. Vi har vunnit många miljonvinster och jag har svårt för att reda ut hur mycket vi vunnit totalt. Trots att vi är en mindre butik så ligger vi i toppen vilket vi är stolta över, säger Mikael.

”Nästan omöjligt att det kan gå så bra”

Det tidigare hockey-proffset driver sin butik i centrala Gävle och finns samtidigt registrerad på spelbolaget ATG:s andelssajt Tillsammans, där flera av årets succévinster tillkommit.

”Micke” har genom åren vunnit stort vid många tillfällen och just i år har han bland flera fått hjälp av studenten och medarbetaren Adam Sundqvist som bland annat har dragit in 6,8 miljoner till butiken.

– Han har gjort det jättebra i år och vi är flera i laget som hittat rätt. Att det ska kunna fortsätta gå så här bra är ju nästan omöjligt men vi ger oss inte utan vill fortsätta dra in storvinster till våra kunder.

Tipsen till V75 på hemmaplan

På lördag är det V75 på Mikaels hemmabana Gävle och butiksägaren ger sin syn på omgången.

– Jag tycker omgången känns riktigt intressant. Det finns goda möjligheter att få bra betalt. Det är ju fortsatt möjligt att köra barfota men man lär ha koll på banan. Vi har snö och prognosen säger minusgrader. Jag har en bra känsla på förhand.

I den avslutande avdelningen har ”Micke” hittat omgångens bästa spik.

– Jag tycker det ser upplagt ut för favoriten 11 Seismic Wave. Hästen såg mycket fin ut senast på Eskilstuna och borde ha toppchans att vinna även nu.

För många kommer höjdpunkten på V75-spelet i den tredje avdelningen. Det är Gävle Stora Pris som ska avgöras över stayerdistansen 3 140 meter med autostart.

Många väljer att spika förhandsfavoriten 5 Milligan’s School men Mikael Lind har andra tankar.

– Milligan’s School har gjort det bra och vunnit när han sett slagen ut, men nu tycker jag han blir för stor favorit. Jag måste bara ha med 9 On Track Piraten. Lopp i kroppen och hans årstid. Även 10 Ragazzo Da Sopra är spännande till två procent, säger det forne hockeyproffset.

”Omgångens bästa drag”

I den andra avdelningen vill Mikael berätta om hela omgångens mest spännande drag.

– 15 Miss Sober är alldeles för lite spelad. Just nu sju procent är mycket spelvärt. Hästen står ensam på 40 meters tillägg och borde snabbt äta in en del av de andras försprång. Jag blir inte förvånad om hon rundar allihop i detta stolopp.

Till sist passar vi även på att fråga butiksmedarbetaren Adam Sundqvist om V75 på hemmaplan. Han har hittat en riktig skräll i kallblodsloppet (V75–4).

– Jag tror mycket på Norrlands Scott. Han startar med springspår och har full form. Han går fina tider och just under fem procent. Honom kommer jag inte missa, avslutar miljonvinnaren.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladets experters andelsspel - gå med i laget här [Extern länk]

Publicerad:

LÄS VIDARE