Henrik Zetterbergs nya satsning på trav

Har köpt travhäst hos Robert Bergh: Kul att hjälpa honom med pensionärslivet

Publicerad:
Uppdaterad:
Henrik Zetterberg.
Foto: AP
Henrik Zetterberg.

TRAV

Den tidigare Tre Kronor och NHL-stjärnan Henrik Zetterberg, 38, satsar på trav – igen.

Han har köpt den ettårige travhästen Louis av Robert Bergh.

– För mig är det bara kul att jag kan hjälpa Henrik att få lite kul i pensionärslivet, säger Robert Bergh och skrattar.

I september i fjol kom beskedet att Henrik Zetterberg valde att sluta med ishockeyn efter ett OS-guld, ett VM-guld, en Stanley Cup-titel och 1 082 matcher i NHL med Detroit.

Nu har den tidigare NHL-stjärnan flyttat hem till Sverige och Ängelholm. Då har Henrik Zetterberg valt att återigen satsa på travsporten.

”Det känns kul”

Han har köpt den ettårige hingsten Louis efter Bold Eagle och Red Red Red av Robert Bergh.

– Han (Robert Bergh) är väldigt positiv fram till nästa år i alla fall när han börjar springa. Han har en bra tavla så förutsättningarna är bra. Sedan vet man ju aldrig. Det känns framför allt kul att ha en häst hos Robban igen. Efter Aleksej tog vi en liten paus och jag sa till Robban att jag väntar tills jag flyttar hem till Sverige, så man hinner vara med och titta på hästen, säger Henrik Zetterberg till Expressen.

Henrik Zetterberg hade tidigare hästarna Sex and the City och Aleksej i träning hos Robert Bergh, och de har haft kontakten med varandra under åren då ”Zäta” varit i NHL.

– Vi hade en fantastisk resa med Alexsej, då han fick känna på hur det är. Vi har haft kontakten medan han har varit i USA och nu passade det bra när han kom hem till Ängelholm, säger Robert Bergh till Trav365.

– Det här har varit klart en månad ungefär och nu är hästen på plats. Han har varit på uppstartsträning hos Tommy Karlstedt, fortsätter han.

”Svårt att beskriva”

Henrik Zetterberg fick sitt travintresse då han växte upp med V65. Han var även ute på Robert Berghs gård i Sundsvall och hälsade på i yngre år.

– Det är en härlig sport. Jag var på Sundsvall Open Trot i helgen, det var en härlig folkfest där. Det är svårt att beskriva om man inte har starthäst själv. Det är något speciellt, säger Henrik Zetterberg till Expressen.

Duon har inte satt upp några förväntningar på samarbetet, enligt Robert Bergh.

– Han litar på att jag har valt ut en häst som kan springa. Det är mest en kul grej och det finns inga förhoppningar så, säger han och avslutar:

– För mig är det bara kul att jag kan hjälpa Henrik att få lite kul i pensionärslivet, ha ha.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!