Butiken vann miljoner: ”Nu sitter den jäveln”

V75-succé för Direkten Tumba Spel & Tobak – 5,5 miljoner till 14 andelsköpare – Bäst i Sverige – ”Small bara till”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Privat
Butiksägaren Aziz Betars butik ”Direkten Tumba Spel & Tobak” vann 5,5 miljoner till 14 andelskunder

I lördags vann Direkten Tumba Spel & Tobak 5,5 miljoner på V75 – bäst i Sverige.

14 andelsköpare får nu vardera 400 000 kronor.

– En pensionär var med. Han berättade att hans cancer blivit bättre och skulle fira det med en andel. Nu får han fira ännu mer, säger butiksägaren Aziz Betar till Trav365.

Under lördagens V75-tävlingar på Färjestadstravet utanför Karlstad skulle den stora jackpotten på 46 miljoner delas ut.

Eftermiddagen (V75–1) började dock med en favoritseger då Timo Nurmos Man At Work fullständigt krossade motståndet efter en formidabel uppvisning den tunga vägen.

Men skrällarna skulle komma.

Redan i den andra avdelningen försvann de flesta av de 1,5 miljoner systemen då superskrällen Shutter Island vann med minsta möjliga marginal – spelad på mindre än en procent av de inlämnade kupongerna.

När tvåprocentaren Viking Faks segrade i Kallblodsdivisionen (V75–4) var värdet uppe i 60 000 kronor.

Inför avslutningen på V75-spelet översteg värdet 200 000 kronor. Nioprocentaren Star Costashorta ledde loppet (V75–7) från start till mål.

9,41 system lyckades överleva den svåra omgången och belönades med 3 719 697 kronor.

”Overkligt”

Överlägset mest av alla vann Direkten Tumba & Spel. Succébutiken spelade in 5,5 miljoner och de 14 andelsköparna kan nu se fram emot att hämta ut 400 000 kronor vardera.

– Jag är verkligen glad för våra kunders skull. Att de som är trogna och spelar varje vecka nu belönas med så här mycket pengar känns fantastiskt och nästan overkligt, säger butiksägaren.

Det vinnande systemet kostade 400 kronor och görs varje vecka av kunden ”Danne”.

– Han har gjort system hos oss länge. Han är riktigt duktig och mycket påläst. Jag var hos mina föräldrar under kvällen och efter den sjätte avdelningen ringde Danne mig, berättar Aziz och förklarar vidare:

– Han sa att nu sitter den jäveln. Vi hade fem, sex hästar i avslutningen och mycket riktigt fick vi sju rätt. Vi väntade med spänning på utdelningen och det var en fantastisk känsla när jag insåg att vi vunnit 5,5 miljoner. Det bara small till.

Köpte andel efter att ha blivit av med cancer

Nu väntar butiken på att alla de kunder som vunnit ska ge sig till känna och komma in i butiken för att hämta ut sina storvinster.

– Det är jättespännande. Jag hoppas av hela mitt hjärta att de två pensionärer som alltid åker hit och köper just denna andel var med på systemet. Dessutom köpte en annan pensionär en andel av det vinnande systemet. Han berättade att hans cancer blivit bättre och skulle fira det med en andel. Nu får han fira ännu mer.

Aziz har drivit butiken med sin kusin i nio år och berättar nu om reaktionerna efteråt.

– Många hör av sig och gratulerar. Det allra roligaste är ju när kunderna kommer in och hämtar sina vinster. Vissa vet inte ens om att de vunnit. I lördags kväll ringde Hans G Lindskog och gratulerade för ATG:s räkning. Nu uppmärksammar ni inom media det och vi är jätteglada. Dessutom ska vi bjuda på tårta på fredag.

”Pensionärer som deltagit”

Hjärnan bakom systemet, Danne, är en trogen kund i butiken och gör varje vecka systemet ”Dannes Andel”.

Denna lördag kostade det 400 kronor att delta och spelläggaren själv hade tre stycken andelar.

– Det som känns allra roligast är att glädja andra människor. Aziz har berättat för mig vilka som vunnit och att det bland annat är pensionärer som deltagit. Det är jättemånga som gratulerat och jag har inte riktigt hunnit smälta detta ännu, säger systemskaparen.

Du spikade Man At Work och Gareth Boko. Hur tänkte du?

– Jag var tidigt säker på att Örjan skulle ta en lugn dödens med Man At Work och kontrollera de andra och så blev det också. Dessutom var Gareth Boko given. Jag visste Sir Ratzeputz kvalat och gått ett riktigt bra lopp, men jag tyckte ändå att Lugauers häst var bättre.

Hur hittade du alla skrällar?

– Jag hade faktiskt koll på dem tidigt. Shutter Island som var spelad på en procent har jag vunnit på tidigare och var väl förberedd på en bra insats. Även de andra var givna då jag hade garderat de loppen.

När insåg du att ditt system vunnit 5,5 miljoner?

– Jag satt hemma och kollade på datorn med en kompis. När Star Costashorta vunnit avslutningen trodde jag värdet skulle bli runt två miljoner, men det blev ännu mer. En fantastisk känsla och jag ringde till butiksägaren igen. Jag har nog inte riktigt fattat ännu.

Publicerad: