”Hästen låter klar från stallet – jag spikar”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 4 mars på Jägersro och Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MIKAEL ROSENQUIST, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Nero Maximus och Conrad Lugauer spikas på V86.

Sportbladet-systemet ”TV-raden” spelade in mest i Sverige förra onsdagen: 913 000 kronor.

I kväll är det Jägersro och Solvalla som står som V86-värdar.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången där du hittar spikarna och miljonrensarna.

– Min spik låter klar för stallet, säger Sportbladets Carl Wangle.

– Jag vill inte spricka på mitt drag från stall Kolgjini, säger Sportbladets Mattias Karlsson.


ANNONS: Här går du med i andelslaget och kan ta rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Jägersro och Solvalla med spelstopp klockan 20.30.

Vid förra onsdagens omgång på V86 spelade Sportbladets experter in mest i landet efter att ha fått åtta rätt på systemet ”Sportbladets TV-rad”.

Total vinst för laget: 913 486 kronor

Vinst per system: 86 178 kronor.

Nettovinst per andel: 8 492 kronor

Totalt drog hela andelslaget in nästan 1,2 miljoner efter att tre olika system prickat in ”åttan”.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning till kvällens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 11.10, onsdagen den 4 mars.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Spets – sedan händer det inte mycket – och slut. Så läser jag V86-2. Vem som spetsar och således jag tror vinner? 3 Brake Cooling. Den här hästen har jag jagat på sistone och nu tror jag det är dags för seger. ”Tarzans” hästar går bra, det blir barfota runt om och ledningen. Kuskbyte till Kihlström tror jag också kan väcka den här pållen lite ytterligare. På det tidiga spelet är det en riktigt rolig V86-spik till 13 procent.

Miljonrensarna

Jagar skrällar från Fredrik Linder och Magdalena Erikssons stall denna onsdag. Tycker att två av deras hästar är mycket intressanta. 10 Expensive (V86-6) följde jag under fjolåret. Här finns fart! Ska köras snällt på onsdag, men vid minsta klaff går han rysligt fort till slut. Se upp! Tre procent.

V86-8 är ett lite ”rörigt” lopp, den jag tror är bäst är 10 Frankenstein Am. Här låter det som att träningen har skötts utmärkt inför start. Har en stark slutrunda att tillgå. Sju procent.

Tänk på att...

... omgången saxas mellan Solvalla och Jägersro denna ondagskväll.

... det är nu tillåtet att köra med barfota-balans på hästarna i loppen.

... det blir racerutrustning på favoriten i V86-1, 1 Velegance den här gången. Men hästen kan nog inte hålla upp ledningen och tränare Untersteiner är lite oroad.

... det blir barfota runt om och jänkarvagn på 6 Umaticaya (V86-5). Det här är en riktigt bra häst i grunden och stallet tycker att hon tränar som en ”världsstjärna”. Skräll!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

1 Velegance (V86-1) tog tidigt hand om ledningen senast och vann sedan bekvämt, och jag tror på repris i kväll. Stoet kan öppna snabbt från start och det finns i boken att hon håller ut sina konkurrenter den första biten, lyckas hon inte med det ska det vara bra chans att hon får överta i en andravåg. Jag tycker det ser upplagt ut för Peter Untersteiners femåring.

Miljonrensarna

4 Eicas (V86-4) har startat hela 30 gånger på huvudstadsbanan Solvalla utan att han har fått vinna lopp, men snart borde det verkligen vara dags för honom. De två hittills enda segrarna i karriären är tagna från ledningen och det är en position som jag tror att Stefan Melanders häst snor åt sig i kväll. I ledningen och med balansen barfota runt om så måste Eicas ses med vettig segerchans, för faktum är att han gör starka lopp varje gång utan att det räcker. 15 procent.

Tänk på att...

... i söndags, närmare bestämt 1 mars, så försvann skotvånget och det är därmed fritt fram för tränarna att tävla sina hästar barfota runt om. Räkna med att det lär lysa rött lite här och där i startlistorna framöver.

... stjärntränaren Daniel Redén plockar ut ett par fina hästar efter längre tävlingsuppehåll och Daniel Redén brukar ha sina hästar väl förberedda så räkna med vettiga insatser direkt.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

5 Nero Maximus (V86-5) vann överlägset näst senast och blev betrodd senast på V75. Han galopperade dock efter några hundra meter men stod för en riktigt vass upphämtning. Denna gången möter han en tysk gäst som är bra men jag tror han är bättre, Conrad tillbaka i vagnen är bra och jag tror man bara är bäst.

Miljonrensarna

3 Brake Cooling (V86-2) trodde jag en del på senast på V75 efter att han varit riktigt fin för två starter sedan. Han funkade inte på Axevallas bana och är tillbaka på hemmaplan nu, man drar skorna vilket jag ser som ett plus och han får Örjan i sulkyn. Från ett bra utgångsläge tror jag han kommer få en bra resa och då kan han bli farlig. 13 procent.

Tänk på att...

... Jägersro och Solvalla delar på V86-tävlingarna denna vecka. Det är tillåtet att köra barfota runt om.

... 3 Payet D.E. (V86-4) håller mycket god form och blir hårt betrodd. Finns dock några intressanta motbud.

... 6 Timorol (V86-6) gick bra efter tuff resa senast. Ser upplagt ut för en spets- och slut-seger denna gång.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Tre i alla på V86. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Vi har inte sett till Stall Redén/Zet på ett tag, men nu verkar hans hästar vara på gång. Som många andra har han haft bra att träna på denna milda vinter. Tror man ska ta hans hästar direkt. 9 Coogan (V86-4) står bra inne i sitt lopp och om det blir lite körning från start så är jag inne på att Kihlström ställer av dessa.

13 Chablis D.K. (V86-7) var fin senast. Gynnad av barfota nu. Det ser bra ut.

Miljonrensarna

10 Abbington (V86-3) är en fin häst i grunden, men som inte fått visa sitt fulla kunnande på ett tag. Därav blir spelet nu väldigt lågt, då siktar jag på att ta betalt. Att hästen får Dante Kolgjini i sulkyn kan också ge en kick. Jag gillar Kolgjini Jr som kusk. 17 procent mot favoritens 30.

Från Kolgjinis stall kommer mitt nästa drag. Jag vill inte spricka på 6 Umaticaya (V86-5) när det låter så bra från Vomb-stallet. Det här är en riktigt bra häst som ska maxas i utrustningen nu, bajk och barfota! Sju procent.

Tänk på att...

... Jägersro i Malmö och Solvalla i Stockholm arrangerar V86-löpen denna vecka. I Malmö ska det bli uppehåll och varmt (för årstiden). I Stockholm ser det ut som varmgrader, men att det ska kunna komma en hel del regn. Hur tar banan till sig det? Värt att kolla upp innan inlämning.

... man får köra barfota med hästarna i Sverige nu och det lär lysa ”rött” i listorna nu och många tränare tar sin chans till detta.

... Conrad Lugauer gör comeback som kusk efter en kort tids vila för en armskada.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”Sportbladets TV-rad”. [Extern länk]


Carl Wangle:

Spikarna

1 Velegance (V86-1) startar med toppchans. Det är spår 1, det är barfota runt om och amerikansk jänkarvagn. Peter säger att hon är nära toppformen och senast på V75 vann hon efter ett ganska så tacksamt lopp. Nu är det 1 640 meter och det kommer gå undan. Jag tror det är spets och slut.

5 Nero Maximus (V86-5) låter klar från stall Lugauer. Då lyssnar man. Han gjorde bort sig med galopp senast men såg jättefin ut i upphämtningen. Med minsta klaff, alternativt ledningen, får de andra vara mycket bra för att slå denna läckra travare.

Miljonrensarna

3 Mercedes (V86-6) är en häst jag håller riktigt högt, Hon är otroligt läcker i stilen och nu hoppar Rikard N Skoglund upp i vagnen. Senast i comebacken såg hästen laddad ut men allt blev fel och hon drogs bakåt med automatik. Med klaff och en smygare denna gång så kan segern vara ett faktum. Tre procent.

Tänk på att...

... 4 Eicas (V86-4) ska tävla barfota runt om igen. Klart plus och hittar han till ledningen är det toppchans.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wangles V86. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

3 Payet D.E. (V86-4) drog vinstlotten när spåren tilldelades. Hästen gjorde det bra senast trots att det inte gick tillräckligt fort. Duktige tränaren Sybille Tinter tycker det ser ut som en riktigt bra chans. Jag är beredd att hålla med.

13 Chablis D.K. (V86-7 har visserligen många att runda, men ska trots det gälla som solklar förstahäst och ett spikbud.

Miljonrensarna

3 King Moneyfee (V86-3) höll inte från ledningen senast men det verkar som om tränare Ronny Palm vill se sin häst i samma position igen. Det är inte omöjligt att det kan räcka hela vägen. Fyra procent.

1 French Quick (V86-7) står på tur för en seger. Wilhelm Paals femåring kommer med två raka andraplatser i bagaget och från ett spännande läge kan segern komma nu. 15 procent mot favoritens 42.

Tänk på att...

... Jägersro och Solvalla är värdpar för veckans V86-omgång. Tyvärr en del lopp med få startande vilket drar ner möjligheterna till hög utdelning.

... som de flesta vet så är skotvånget borta och det lyser rött i listorna.

... många hästar gör sina första starter på lång tid.

... hålla koll på vagninfon som även den nu är synlig i listorna!

Trav365:s liverapporterar från V86 på Jägersro och Solvalla i kväll med start 19.30.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången här:

Publicerad:

LÄS VIDARE