”Låg V75-procent på skrällen – fattar inget”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: ATG LIVE, MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Victory’s Club med Adrian Kolgjini är en av lördagens V75-skrällar.

Elitloppshelgen är här och lördagens stekheta V75-omgång avgörs på Solvalla – med V75-finaler och topplopp.

Sportbladets experter har synat omgången med sina spikar och miljonrensare.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemen via länkarna nedan.

– Vem ska kunna slå min spik, frågar sig Sportbladets Mattias Karlsson.

– Bra chans på papperet men bara fem procent. Fattar ingenting, säger Sportbladets Carl Wangle.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

Det är Elitloppshelg som väntar med V75 både på lördag och söndag på Solvalla.

Lördagens omgången har spelstopp klockan 16.20 lördagen den 30 maj.

Sportbladets experter har synat lördagens V75-omgång med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till V75-omgången. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 09.41, lördagen den 30 maj.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Super”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Mini”. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

4 Double Exposure (V75-1) är en högkapabel dam som var med i Elitloppet i fjol och senast i Kalmar var hon tillbaka efter lång frånvaro och såg då lysande ut vid seger. Hon lär knappast vara sämre till detta och måste ses med toppchans.

8 Don Fanucci Zet (V75-2) är en häst som jag håller ruskigt högt och jag tror helt enkelt att han bara är bäst i loppet.

Miljonrensarna

5 Man at Work (V75-3) finns det massor med kunnande i och den här gången är han anmäld med jänkarvagn, något som jag tycker känns väldigt intressant. Det kan verkligen bli hur bra som helst med jänkarvagnen på och till rådande spelprocent är han ett fynd i den här V75-omgången. Sex procent.

Tänk på att...

... 7 Mellby Free (V75-1) är en jättekapabel häst, Goops sexåring återkommer dock efter paus och ska tävla med skor runt om nu. Bör få svårt att rå på Double Exposure här.

... 6 Very Kronos (V75-3) är hur bra som helst och är fortfarande i en låg klass i jämförelse med den kapacitet han besitter, däremot är han fortfarande inte att lita på.

... 1 Seismic Wave och 6 Vikens High Yield (V75-6) är två hästar som skulle kunnat varit med i självaste Elitloppet. 2 Giant Shadow skulle kunna få loppet bakom.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets system):

Spikarna

Hon hade varit en av favoriterna till att vinna Elitloppet om Redén valt att starta henne där. Nu blev det Stoeliten i stället för 4 Double Exposure (V75-1). Då förstår alla att hon blir klar favorit och trots det gigantiska favoritskapet som hon bär nu- och som hon kommer bära vid spelstopp – så väljer jag att spika. Kan nämligen inte se vem- och hur de ska slå den här järnmärren. Se och njut!

Miljonrensarna

13 Argbiggan (V75-4) var riktigt, riktigt fin i Gävle och borde räknas även i det här loppet, kan jag tycka. Visst, Goop har en fint sto i Karamel Hill, men det brukar kunna skrälla i dessa stolopp. Fem procent.

The Kolgjinis låter riktigt nöjd med 2 Victory’s Club (V75-5) och det tar jag till mig. Rivigt lopp! Fem procent.

Att det blir skoryck på 4 Atik D.L. (V75-7) är väldigt spännande. Om än i självaste Harper Hanovers lopp... Fem procent.

Tänk på att...

... vi har V75-finaler under lördagen och det brukar betyda tävling på hög nivå. Kan öppna för skrällar.

... det ska bli väldigt fint väder i Stockholm i helgen, så jag tror att banan blir helt perfekt och vrålsnabb. Det känns som man ska hitta vinnarna i den främre träffen.

... 13 Ble du Gers (V75-7) gick med fel utrustning senast. Jos hade bara en töm sista varvet. Underspelad nu.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets TV-system”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

1 Seismic Wave (V75-6) är en riktigt bra häst som fortfarande är i på tok för låg klass. Tränare Nurmos låter mycket nöjd med sin häst och han toppar upp sina pållar rejält till såna här storhelger. Jag tror att Örjan Kihlström och Seismic Wave kan hålla upp ledningen och då ska hästen vara snudd på oslagbar, trots att segerstaplaren Vikens High Yield finns med i loppet. Tar ställning här!

Miljonrensarna

Jag är inne på att gardera Very Kronos – igen – då jag inte tycker att han är att lita på. Det kan bli svar om tät och högt tempo är nästan givet. Om 4 Wild Love (V75-3) kan köras på chans och få luckan med några hundra meter till mål går ingen säker. Sex procent.

Jag tycker det är intressant med barfota på 5 Waiting Hill Hall (V75-4). Dessutom bäddar läge för fin resa. Fem procent.

12 Strong Heartbeat (V75-5) lättas. Tung i spurten om överpace. Elva procent.

Tänk på att...

... det är Elitloppshelg och finaler, räkna med tuff körning i loppen, vilket kan öppna det hela.

... Redén fortsatt är nöjd med 8 Don Fanucci Zet (V75-2), efter den mycket mersmakande Kungapokals-finalen.

... 1 Master Blaster (V75-5) ska gå utan bakskor och i en amerikansk sulky, ändringar som gör att man är angelägen om att köra den här gången.

... 13 Ble du Gers är tidig i V75-7.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

4 Double Exposure (V75-1) är kanske ett av världens bästa ston när hon är på topp. Hon ses med toppchans i detta gäng och hade inte gjort bort sig i Elitloppet om man hade startat där. Hon joggade hem segern i årsdebuten och såg läcker ut och jag tror man leder detta lopp runt om.

Miljonrensarna

2 Prosperous (V75-3) har styrkan som sitt främsta vapen och har gjort två bra lopp på slutet. Senast fick han ge sig mot Moni Viking vilket inte är något att skämmas över. Näst senast var han bara bäst när han, trots tungt upplägg, kunde vinna på bra sätt. Han har ett bra utgångsläge och kommer sitta bra på det, möter 6 Very Kronos som är bäst när han har dagen, men skulle han ha en sämre dag ska Prosperous räknas tidigt. 13 procent.

1 Master Blaster (V75-5) är en segervan och fin häst som det väntas lite ändringar på som kan slå väl ut. Man plockar av bakskorna vilket jag tror kommer ge bra effekt på honom och man har även anmält en jänkarvagn, vilket är intressant. Han gjorde ett bra lopp för två starter sedan när han länge ledde loppet men blev avslagen av favoriten 6 Van Gogh Z.S. på linjen. Jag tror att han har bra chans att ta revansch denna gång och Erik Adielsson kan välja taktik då han öppnar bra. Se upp för honom. Tio procent.

Tänk på att...

... helgen med stort H är här, det kommer gasas och köras från alla håll då alla har förberett sig för Elitloppshelgen och det är bara att njuta av travsporten.

... 8 Don Fanucci Zet (V75-2) står löjligt billigt inne i klassen, möter ett passande motstånd och är förmodligen bara bäst.

... duellen 1 Seismic Wave och 6 Vikens High Yield (V75-6) blir häftig.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Trehundring” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Tre i alla” på V75. [Extern länk]Carl Wangle:

Spikarna

4 Double Exposure (V75-1) är stenklar. Hästen gjorde en härlig debut och slog då bland annat Heart of Steel. Daniel Redéns supermärr kunde lika gärna startat i Elitloppet. Men hon vinner här i ställer. Hur? Spets och slut. Stark favorit att börja med.

Miljonrensarna


3 Enjoy the Game (V75-2) ska passas. Hästen gjorde ett topplopp senast och kommer vara riktigt bra på lördag. Från perfekt läge talar mycket för en framskjuten placering. Jag tror stenhårt på den här skrällen. Tre procent.

2 Victory’s Club (V75-5) är en häst med stora fartresurser men som inte varit helt fräsch på slutet. Nu har hästen fått vila och lär vara rejält i ordning till denna finalen. Bra chans på papperet men bara fem procent. Fattar ingenting.

Tänk på att...


... det lär bli körning i många lopp. Våga tro på hästarna med sämre lägen. De kan bjudas in i matchen.

... Elitloppshelgen är här. Nu kör vi!


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Wangles V75-system”. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

4 Double Exposure (V75-1) kanske inte är den sexigaste spiken att måla ut då procenten blir skyhög. Men hur ska hon förlora detta? Lopp i kroppen och ett bra läge. Firma Kihlström/Redén vinner inledningen på V75-spelet och det är bara att bläddra vidare.

8 Don Fanucci Zet (V75-2) var strålande som tvåa i Kungapokalen senast. Toppchans att vinna.

Miljonrensarna

4 Wild Love (V75-3) kom inte riktigt till senast men såg bländade ut gången innan. Om den här damen får sin resa vet vi alla hur det kan gå till slut. Hon har en enorm speed att tillgå om hon får spara på krutet. Sex procent är givet för min del i denna silverfinal.

3 Tengil Face (V75-7) vill jag inte spela utan i ”Harpers”. Jag har stor respekt för ett par andra på tillägget men tre procent är för lite.

Tänk på att...

... det är fantastisk travsport på Solvalla denna Elitloppshelg.

... det är publikfritt på Solvalla, men det känns ändå som att det blir en fest hemma i tv-sofforna.

... omgången med STL-finaler känns aningen favoritbetonad och allt annat än två Örjan-segrar i inledningen vore en sensation.

... avslutningen på V75-spelet är Harper Hanovers lopp. Många om budet.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]


Inga-Lill Lindén:

Spikarna

8 Don Fanucci Zet (V75-2) höll bra som tvåa senast i Kungapokalen bakom Aetos Kronos. Spåret är inte det bästa men lär laddas och är revanchsugen.

6 Very Kronos (V75-3) var fin vid segern senast. Har galopperat mycket under sin karriär men har en toppchans här, det är bara galopp emot.

Miljonrensarna

2 Victory’s Club (V75-5) verkar besitta bättre fart och kunnande än vad resultatraden visar. Har ett bra utgångsläge och ska med på kupongen. Femprocent.

Tänk på att...

... det är dags för Elitloppshelgen. Det bjuds på många – och fina tävlingar. Harpers Hanovers (V75-7) går inte av för hackor. En som jag tycker man ska se upp med där är 10 Viking Brodde.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets alla system. [Extern länk]


Läs mer inför lördagens V75 här:

Publicerad:

LÄS VIDARE