V86

Wangle: ”Är det äntligen proppen ur?”

Av: 

Carl Wangle

TRAV

Är det proppen ur nu?

Snälla, låt Kash Brodda hålla sig skadefri.

Då är hon en häst för sto-eliten.

Det tror jag verkligen. För kapaciteten som Kash Brodda besitter är något som inte många hästar har. Peter Untersteiner har fått gråa hår på den här märren då hon gång på gång galopperat och man inte hittat felen. Nu verkar man äntligen hittat rätt.

Det är bara hålla tummarna.

Annars var det Christoffer Eriksson som briljerade igen. Vilken kille!

Här är Sportbladets plusbetyg från V86-omgången

Betyg: 5 av 5 plus

Kash Brodda: Är det äntligen dags för Kash Brodda att visa hur bra hon är? Jag håller alla tummar jag kan. Nu verkar Peter Untersteiner har hittat rätt med den här flygmaskinen. Visst, hon travar inte helt fläckfritt än, men nu ser hon betydligt bättre ut än någonsin och Peter Untersteiner kör bara på säkerhet för att få hästen att gå felfritt. På V86 krossade hon allt motstånd den tunga vägen – och hon var väl knappast trött i mål. Det här är en elithäst bland stona om hon lyckas behålla fyra fräscha ben. Vi håller tummarna!

Betyg: 4 av 5 plus

Araw Hoss: Efter att ha varit borta två år så är den finske kanonen tillbaka. Timo Nurmos har ställt i ordning hästen på ett fenomenalt sätt igen och insatsen på Solvalla var riktigt vass. Hästen såg överlägsen ut hela dagen och med Björn Goop i vagnen så var det aldrig något snack. Hästen var strålande och krossade allt.

Betyg: 3 av 5 plus

Deimos Racing: Johan Untersteiner fick chansen för första gången bakom miljonären och då satte han allt på ett kort efter order från tränaren Svante Båth. Det slutade med succé och från ledningen såg hästen helt okörd ut. Deimos Racing visade sin klass och vann totalt överlägset.

Betyg: 2 av 5 plus

Tinamo Jet: En fighter utöver det vanliga. Gör alltid bra lopp men får sällan vinna. Nu fick han sin revansch, och så klart var det VM-mästaren Christoffer Eriksson i sulkyn. Hästen drog tåget i spåren efter att jättefavoriten Officer C.D hamnat helt snett på det. Spelarna var inte alls med och skrällen var ett faktum. Det är farligt att nonchalera denna läckra fux.

Betyg: 1 av 5 plus

Hillcrest Player: Wow, när Örjan kör fram i dödens med en häst, oftast tränad av Roger Walmann, så vet man att det är ”klart” Så även nu, för vilken insats hästen gjorde den tunga vägen och slog klorna i ledaren. Det var nog karriärens bästa lopp och det här är en travare som ser ut att ha väldigt lätt för sig. Det märks att Walmann gillar den här märren. Vinner många fler lopp! 

Juiceman: Kom som en rejäl snackis från Finland men slutade sist i mål, trots att tempot inte var så hårt. Det var en minst sagt usel insats och något måste väl varit fel, annars kanske hästen blivit åksjuk på färjan hit?

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V86

Peter Untersteiner

Solvalla