Tacksamt att hon inte är favorit – superspik

Marios Supernytt: • Experten synar V75 på Romme den 15 augusti • Spik • Drag • Superkusken med mera

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:

Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac har gjort succé och spelat in flera miljoner till andelsköparna.

Inför varje V75- och V86-omgång synar ”Super-Mario” omgångarna.

Här är Marios Supernytt inför V75 på Romme den 15 augusti.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Superspiken

I den tredje avdelningen får vi se korta E3 finalen för stona och här gillar jag verkligen 2 Hilarious Am. Hon är under kraftig utveckling och såg mycket fin ut på barfotabalansen i uttagningen senast, hon tog hand om ledningen och fick sedan dämpa en bit och gick undan på bra sätt till slut. Denna gången sätter man på en jänkarvagn vilket kan ge ruggig effekt, visst kan det bli för mycket av det ”goda” men med Erik i sulkyn tror jag hon löser det. Hon visade grym startsnabbhet senast och jag tror att Erik tar sig till ledningen tidigt, väl i ledningen tror jag hon kommer bli svår att besegra. Hon är inte favorit vilket är tacksamt och i ett jämnspelat lopp tar jag ställning för henne. 

Bortglömda hästen

I den fjärde avdelningen får vi se lägsta klassen och här tror jag det kan skrälla, en favorit jag inte tror något på då han har svårt att sköta sig. Väljer istället att varna för 2 Unarmed Face som hade varit med i segerstriden mot ett tuffare gäng på Axevalla näst senast om han inte galopperat. Han är lite ojämn av sig men har han sin dag då tror jag han kan vinna detta, han är snabb ut och jag tror Kevin kommer testa från start. Testar han rejält kan det bli ledningen men annars kommer han få ett bra lopp från detta utgångsläge. Tycker det ser bra ut på förhand och till under 10% är han given på kupongen.    

Superkusken

Erik Adielsson får ta på sig ”superkuskkepsen” denna lördagen, han kör många intressanta hästar och ser ut att ha några bra chanser. Han kör även en favorit som jag inte tror något på, han har visat att han är knepig och där letar vi skräll. Jag tror Erik vinner minst ett lopp under dagen då han kör min spik men blir inte förvånad om han plockar någon seger till. Går igenom hans chanser lite kort här under.  


6 Viscount (V75-1) gjorde ett starkt lopp som trea senast över lång distans. Det blir barfota runt om för första gången vilket är intressant dock får han gå med vanlig sulky vilket är ett litet minus då han höjt sig med bikén. Erik är vass fråns pringspår och träffar han rätt och får ledningen då tror jag han har bra chans.  

4 Always On Time (V75-2) vann sprinterlopp i Norge näst senast, han är en utpräglad sprinter och trivs bäst i ledningen. Tror han får svårt att nå dit denna gången men med rätt smyglopp kan han vara med där fram. Åker med vid gardering. 

2 Hilarious Am (V75-3) se under rubriken ”Superspiken”. 

10 Awesome Kronos (V75-4) känns som en kall favorit, han har gjort bort sig båda gångerna han haft bakspår bakom bilen. Här måste Erik verkligen göra allt för att få honom felfri och när han blir betrodd känns han inte jättehet.  

12 Speedy Face (V75-5) har en mycket svår uppgift. Räcker inte till denna gången. 

3 Hennessy Am (V75-6) trodde jag mycket på för tre starter sedan när Erik körde, då blev det galopp. Efteråt var han fin som femma och senast vann han övertygade från dödens. Man sätter på en biké denna gången och bakom favoriten känns han mycket tidig. 

8 Kennedy (V75-7) är en häst jag alltid gillat, Erik upp på honom känns spännande och det är anmält barfota runt om vilket jag hoppas det blir. Utgångsläget är inte roligt men han tål att göra en del själv och till låg procent är han rolig i avslutningen. 


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Hetaste utrustningsändringen

Den kommer på min ”superspik” 2 Hilarious Am (V86-3) som tände till på barfotabalansen senast, man kör samma denna gången men nu har man även anmält jänkarvagn vilket är en krydda till. Blir det inte för mycket för henne då tror jag hon är bäst.  

Förutsättningarna

Rommetravet bjuder på fina tävlingar under lördagen som kryddas med korta E3-finaler. Det brukar vara spelvänlig när vi är på Romme och denna gången är inget undantag, jag tror det kan bli bra pengar om man hittar sju rätt. Jag tror mig ha hittat vinnaren i E3 finalen för stona, en häst som imponerade under kvalet och skall utrustas med lite spännande förändringar denna gången. Mitt drag kommer från samma stall och blir bortglömd, honom får ni inte missa. Tänk på att Romme har ett långt upplopp (205 meter) och det brukar kunna händ en del när det skall avgöras. Vi hoppas vädergudarna är med oss så vi får en fin bana. Stort lycka till! 


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE