Favoriten var slagen – kom tillbaka: ”Orolig”

Av: Daniel Söderbäck

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: ATG PLAY
Milligan’s School och Ulf Eriksson vann V75-3.

V75:s störste favorit var mer eller mindre slagen med 70 meter kvar på upploppet.

Då kontrade Milligan’s School och kusken Ulf Eriksson och vann.

– Jag blev lite orolig, sa segerkusken.

V75 på Romme i ihållande regn. Då blev Stefan ”Tarzan” Melanders Milligan’s School spelad till omgångens störste favorit i gulddivisionen, V75-3.

Och hästen och kusken Ulf Eriksson satte hjärtat i halsgropen på spelarna.

Han fick ingen bra start, utan både Antonio Tabac och Exodus Hanover var snabbare. Kort efter start galopperade dock Antonio Tabac. Ulf Eriksson valde att attackera med storfavoriten och Örjan Kihlström släppte över ledningen till Milligan’s School.

Då såg loppet mer eller mindre över ut. Det tyckte inte Jorma Kontio som attackerade stenhårt med Elian Web och pressade favoriten på bortre långsidan.

”Öppnade sämre än vanligt”

På upploppet var duon om 60–70 meter före mål, men Milligan’s School kunde kontra och vinna med liten marginal.

– Det är sällan loppen blir som man tror. Han öppnade sämre än vanligt och eftersom det regnar blev banan stum och några bra galopperade på grund av farten, sa segerkusken Ulf Eriksson.

När Elian Web kom attackerandes bakifrån tyckte TV12-experten Micke Nybrink att Ulf Eriksson inte riktigt var med på noterna.

– När han kom till ledningen så tog han (Ulf Eriksson) upp hästen för mycket. Han satt och sov. Han såg Elian Web och Jorma Kontio men det blev lite försent. Hästen fick slita för segern men han kom tillbaka och höll undan, det visar på bra skalle, sa Micke Nybrink.

”Kom väldigt fort”

Ulf Eriksson sa så här om utmanaren Elian Webs försök.

– Han kom väldigt fort och jag fick köra nästan på max för att behålla ledningen, då blev jag lite orolig. Milligan’s var slagen 60-70 meter kvar av loppet. Men det är fantastiskt trevlig häst och han har en skön inställning.

Milligan’s School vann loppet på segertiden 1.10,9. Segern är värd 200 000 kronor.

Elian Web och Jorma Kontio blev tvåa och Örjan Kihlström tog tredjeplatsen med Exodus Hanover.

Publicerad:

LÄS VIDARE