Catarina Norqvist: ”Jag har varit otroligt rädd”

Tränaren om skräckdygnen med From the Mine • Stödet: ”Jag är rörd”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Privat, Jenny Rehnman / TR BILD
Amatörtränaren Catarina Norqvist vakade i två nätter då hennes stjärnhäst drabbats av kolik

V75-stjärnan, From the Mine, drabbades av kolik och tvingades avstå lördagens final i gulddivisionen.

Under två dygn kämpade han för sitt liv.

Nu är läget stabilt och tränaren, Catarina Norqvist, berättar om de vakande skräcknätterna och det stora stödet från trav-Sverige.

– Jag har förlorat hästar förr i kolik så jag vet hur allvarligt det är, säger hon till Trav365.

From the Mine är den lille grå valacken från norr som tagit trav-Sverige med storm.

Han har charmat V75-publiken med bland annat tre finalsegrar på V75 och var under lördagen på jakt efter ytterligare en skalp i travets finrum, den här gången i gulddivisionens final på Solvalla.

Men under torsdagen ströks han efter att ha drabbats av kolik.

– Han får dropp nu hemma på gården och det kan vara väldigt allvarligt, sa amatörtränaren Catarina Norqvist till Trav365.

”Vet hur allvarligt det kan vara”

Två nätters vakande följde och oron var mycket stor att han skulle dö.

– Jag var otroligt rädd att förlora honom. Jag har haft hästar förr som dött i kolik och jag vet hur allvarligt det kan vara. Men under natten till söndagen kom vändningen och just nu på måndagsmorgonen har han känts lite som sig själv igen. Det har varit en betydligt piggare häst och det är naturligtvis väldigt glädjande, berättar en märkbart lugnare tränare för Trav365.

Under de kritiska dygnen har många hört av sig.

Hennes kanaler på de sociala medierna har svämmat över med uppmuntrande kommentarer.

”Blir alldeles varm i hjärtat”

Norqvist visste att hennes stjärna var populär men att stödet var så stort kunde hon aldrig drömma om.

– Jag är rörd och väldigt stolt över att så många har hört av sig. De flesta känner jag inte ens men jag har försökt att svara alla på något sätt, ibland bara med ett hjärta. Jag lever ju i den här From the Mine-bubblan och älskar honom men att så många andra engagerat sig är otroligt stort. Det finns till och med en fanclub som tryckt upp tröjor, säger hon och berättar vidare:

– Stödet har varit stort tidigare men har verkligen eskalerat efter de senaste tre segrarna. För varje gång har det bara blivit större och större. Det är väldigt roligt att han får sådan uppmärksamhet. Han har en sådan utstrålning och sprider mycket glädje. Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på det.

En missad guldfinal. Hur ser framtiden ut för honom?

– Om han fortsätter att bli starkare och inte tappar mer i vikt så kan det vara så att vi startar ett par gånger till i vinter innan det blir dags för vila. Ingenting är bestämt än men om allt följer planerna kan det bli en start på Bergsåkers V75-tävlingar den 12 december. Det viktigaste är att hästen mår bra men jag skulle vilja ha ett par lopp till för att inte tappa för mycket.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN