”Det är toppchans – given etta i ranken”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 19 februari på Bergsåker och Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MARIA HOLMÉN, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Mattias Djuses Lass Revenue är en av V86-skrällarna.

V86 avgörs på Bergsåker och Solvalla i kväll.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången där du hittar spikarna och miljonrensarna.

Du har möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem via länkarna nedan.

– Det måste vara toppchans och given etta i ranken, säger Sportbladets Carl Wangle som prickade in sju rätt i lördags på V75.


ANNONS: Här går du med i andelslaget och kan ta rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

Vid lördagens V75-omgång på Mantorp satte två system i andelslaget in alla sju rätt och spelade in över 300 000 kronor.

Ett av systemen var Sportbladets Carl Wangle:

Total vinst för laget: 214 170 kronor

Vinst per andel: 5 354 kronor

I kväll är det V86 på Bergsåker och Solvalla med spelstopp klockan 20.30.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning i kvällens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 11.18, onsdagen den 19 februari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

3 Demex (V86-3) var jag inne på senast på Åbytravet. Men det strulade rejält för Demex den gången och det blev ett invändigt lopp en bit ner, han tog sig ut spår för spår, men blev störd i sista sväng och tappade fart. Men jag tycker upploppet var bra och nu ser det riktigt fint ut på förhand. Spåret är bra, kusken känner hästen och motståndet är lämpligt den här gången. Jag väljer att ta revansch! Spik!

Miljonrensarna

2 Lass Revenue (V86-4) varnade jag för i den här spalten inför den senaste starten. Jag tror inte det var fel. Hästen tog hand om ledningen, men rullade över i galopp och så var den dagen förstörd. Djuse låter fortsatt nöjd och jag måste tro på honom igen. Får han bara ett bra lopp så får körande Wilma Wallberg åka fort över upploppet. 14 procent.

8 Knifetown Hall (V86-5) är nog bäst i sitt lopp, men ser inte ut att bli spelad därefter den här gången. Framåt, Nicklas! 22 procent mot favoritens 41.

Tänk på att...

... det är Solvalla och Bergsåker som delar på loppen denna onsdag.

... det har varit milt i landet senaste tiden och det ser ut att fortsätta framåt onsdag. I Stockholm blir det fint, i Sundsvall skulle det kunna bli kallgrader framåt kvällen.

... det blir bajk och goggles på 1 Vanessa F.B. (V86-1) den här gången och stallet låter uppåt. Ledning hela vägen?

... 3 Jazza Håleryd (V86-3) gör sista starten i karriären innan aveln. Nu maxar man med jänkarvagn och norskt huvudlag.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

3 Scarlets Mirakel (V86-1) vill jag egentligen inte landa på då han inte direkt radar upp segrarna längre, någon mer passande uppgift än så här är dock svår att hitta och vinner han inte nu – ja då gör han det väl aldrig. Han har fallit med flaggan i topp två gånger om på slutet som tvåa och nu ser det ut att kunna bli tidig ledning. Han ska hålla ifrån sig de övriga.

Miljonrensarna

9 Fighter Marke (V86-6) har jag faktiskt rätt bra känsla för, visst den sjuårige valacken har startat elva gånger på Solvalla utan att han har vunnit men Örjan Kihlström upp känns intressant, det är trots allt lite skillnad mot Roger Pettersson. Fighter Marke visade i november i fjol genom två starter att han kan avsluta rappt med rätt ryggresa och en sådan resa ska Örjan Kihlström kunna ge honom från det här utgångsläget. Lopp i kroppen nu, dessutom. Sex procent.

Tänk på att...

... 4 Eicas (V86-8) har varit duktig varje gång på slutet och svarat för starka insatser och Stefan Melanders häst står verkligen på tur för seger. Mot lämpligt motstånd kan det nu vara så att det äntligen är dags för honom, men jag kan inte nonchalera en sådan statistik som att Eicas har startat på Sveriges huvudstadsbana hela 29 gånger utan att han har fått sticka nosen först, då får uppgiften och motståndet se hur lämpligt ut de vill, med en sådan statistik så kan jag bara inte gå på honom som betrodd.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

1 Personal Goals (V86-6) fick det serverat senast när två av de betrodda körde mot varandra. Peter Ingves, som körde då, satt bakom och smög med och när han väl satte in stöten var det spel mot ett mål. Den här gången hoppar Carl Johan Jepson upp vilket är ett plus och från innerspåret tror jag han tar hand om ledningen och sedan leder han detta hela vägen.

Miljonrensarna

4 Roly Poly (V86-2) var det lite snack om näst senast på V75. Hon hade ett jobbigt läge då och kom aldrig in i matchen. Senast visade hon lite uppåtform igen och denna gång hoppar Carl Johan Jepson upp som visat att de trivs med varandra. Från ett bra utgångsläge kommer hon få en bra resa och med klaff blir hon att räkna med. Sex procent.

8 Knifetown Hall (V86-5) har jag jagat på slutet utan att få utdelning. För tre starter sedan spikade jag honom på V75 men då var han dålig, han har sett bättre ut efter den starten och står på tur för seger. Han har form och tål att göra en del grovjobb själv, blir det inte för jobbigt från detta utgångsläge tror jag han plockar ner många, kanske alla. 22 procent mot favoritens 41.

Tänk på att...

... Bergsåker och Solvalla delar på V86-omgången.

... det kan vara dags för 3 Demex (V86-3). Han har gjort bra lopp på slutet och står på tur för en seger i det här kallblodsloppet.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Tre i alla på V86. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Det låter bra på 4 Ready Lane (V86-7) till den här starten. Han har ett lopp i kroppen nu och som jag läser loppet kan han tidigt köra sig till ledningen här. Väl där trivs han bra och trots att han står hårt inne i loppet (han borde ha betydligt mer pengar på sig redan nu) så tror jag att han fäktar ifrån sig ganska väl därframme. Det verkar bli rätt så behagligt spel på den här hästen (15 procent). Det gillas.

Miljonrensarna

Örjan Kihlström har haft ryggbesvär på sistone. Men jag gillar verkligen 9 Fighter Marke (V86-6). Det är ofta tränaren Roger Pettersson som har suttit upp bakom honom, nu blir det då enligt plan Örjan Kihlström, det kuskpluset är stort och hästen är inte alls tokig. Det är inget vidare bra lopp, så löser det sig bara under vägen så kommer Fighter Marke att vara med och hugga, tror jag. Sex procent.

Tänk på att...

... Bergsåker i Sundsvall och Solvalla i Stockholm delar på omgången.

... 8 Matter of Fact (V86-2) gör första starten i Sverige. Det låter inte så påställt från Reijo Liljendahl, men hästen är fin och har fått två banjobb på Solvalla. Se upp!

... det i samma lopp låter väldigt bra på 3 Jazza Håleryd den här gången. Det är sista starten i karriären innan hästen ska betäckas med självaste Bold Eagle i Frankrike.

... V86-5 känns som ett vidöppet lopp, jag kan inte reda ut det här...


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]


Carl Wangle:

Spikarna

9 Survival Kit (V86-1) är en rejäl häst som har alla egenskaper för att vara en häst som ska starta på lördagarna. Han gjorde ett riktigt starkt lopp näst senast och blev trea mot betydligt bättre hästar. Nu är det rygg på startsnabb häst och jag blir förvånad om Ulf Eriksson inte sänker allt med rätt resa. Favoriten är bra men han kan ju inte öppna något och det finns i boken att Uffe kan rygga 2 och således komma före 3 Scarlets Mirakel. Jag tror det blir lätt seger oavsett och spikar.

Miljonrensarna

4 Roly Poly (V86-2) såg rätt så snärtig ut i steget sist och det var ett plusintryck. Jepson upp igen är intressant och litet fält gynnar henne. Jag tror det kan vara dags för en riktigt vass prestation och sex procent just nu är lite. Pass upp.

2 Lass Revenue (V86-4) har bra chans att leda runt om så länge det inte blir något tok. Det kan bli körning men Lass Revenue har toppform och det lyser form. Måste vara en toppchans och given etta i ranken. 14 procent.

Tänk på att...

... 4 Eicas i V86-8 möter bara enklare och enklare motstånd hela tiden. När ska han vinna undrar jag?


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wangles V86. [Extern länk]


Charlie Hedstad (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

7 Deangelo (V86-8) är en finsk gäst som ser ut som en riktig skjutare. Snabb ut och Erik Adielsson i vagnen. Leder den här epilogen runt om!

Miljonrensarna

8 Knifetown Hall (V86-5) har fyra lopp innanför västen efter uppehåll och känslan är att formen sitter där. Jag tror det är en bättre häst en favoriten och han tål att göra en del jobb. Pass upp! 22 procent mot favoritens 41.

Tänk på att...

... Reijo Liljendahl debuterar en intressant fyraåring i V86-2, amerikafödda 8 Matter of Fact.

... i samma lopp årsdebuterar 1 Global Vintage från Stall Nurmos.

... två skrällar förra veckan räckte för att det skulle bli miljonutdelning, ser upplagt ut för stora pengar igen

Trav365:s liverapporterar från V86 på Bergsåker och Solvalla i kväll med start 19.30.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången här:

Publicerad:

LÄS VIDARE