”Pass upp för den svenske V75-gästen”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför lördagens V75:a på Bjerke • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MALIN ALBINSSON, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Jula Downton och Ulf Ohlsson är en av V75-skrällarna från Bjerke på lördag.

1,9 miljoner i vinst för två veckor sedan på V86 och sedan sju rätt – tre V75-omgångar i rad till andelsköparna.

På lördag är det V75 på Bjerke i Norge. Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången.

Du har möjlighet att ta rygg på andelssystemet via länkarna nedan.

– Pass upp för den svenske gästen, säger Sportbladets Carl Wangle om sitt V75-drag.


ANNONS: Här kan du gå med i andelslaget och ta rygg på Sportbladets V75-system. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

På lördag avgörs V75 på Bjerke med spelstopp klockan 16.20.

För två veckor sedan spelade andelslaget in 1,9 miljoner kronor efter alla rätt på V86. 65 000 kronor per andel.

Två V75-lördagar i rad har dessutom Sportbladet satt sju rätt på V75. Först genom systemet Sportbladet Jackpot som drog in 230 000 kronor, 23 000 kronor per andel. I lördags satte Sportbladets Carl Wangle sjuan och spelade in 72 620 kronor, 7 262 kronor per andel. I söndags satte även andelslaget sjuan på extra V75.

Sportbladets experter har synat omgången med sina bästa spikar, miljonrensare och tänk på att. Här nedan hittar du experternas analyser till lördagens V75-omgång. Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V75-procenten är uppdaterade klockan 11.19, fredagen den 15 november.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet V75 i sista stund. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

1 Red Bar (V75-7) ser det ruskigt bra ut för på förhand och jag tror att han bara vinner. Senast gick han bra som tvåa i tufft sällskap och förutsättningarna nu är minst sagt passande. Debut för Pedersen, Jepson upp och sedan jänkarvagn.

5 Jula Downton (V75-1) är betydligt bättre än vad resultatraden ger sken av och jag har mycket bra känsla för honom den här gången. Stenströmers häst står verkligen på tur för seger och som jag läser det är det tidig ledning och toppchans. Nio procent.

Miljonrensarna

1 Zabul Fi (V75-6) tyckte jag gick bra senast som trea lite i skymundan i Tyskland och han är inte alls så tokig den här. Nu låter det väldigt bra från tränare Riordan som är tydlig med att han vill se sin häst i ledningen, och därifrån så. Pass upp! Två procent.

Tänk på att...

... V75 på lördag avgörs på Bjerke i vårt västra grannland Norge och det är en hel del man måste tänka på som travspelare. Dels får man inte använda körspö i Norge, på upploppet är det tillåtet att galoppera i 100 meter innan man blir diskvalificerad och de aktuella distanserna i Norge gör att de innersta startspåren bakom bilen gynnas.

... 1 Gigant Invalley och 7 Pastore Bob (V75-3) tycker jag är ett starkt lås att luta sig mot, den som tar hand om ledningen måste ha toppchans.

... 9 Beartime (V75-5) tycker jag har sett ruskigt fin ut på slutet. En kul tipsetta i ett öppet lopp.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V75-system. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

1 Gigant Invalley (V75-3) har fått fina förutsättningar den här lördagen. Innerspåret på Bjerke är klart gångbart och hästen är mycket kvick ut ur blocken. Pastore Bob lär utmana utifrån, men jag tror att ekipaget försvarar sitt innerspår. Då ska segerchansen var mycket god för Gunnar Austevoll och Truls Desseruds häst i det här ganska så tama guldloppet. Jag ödslar inte streck. En bra spik!

Miljonrensarna

Zarenne Fas är grym och jag går i tankar om jag ska spika, men vill nog varna för stallkamraten 1 Zabul Fi i V75-6. Han får ett mycket fint lopp på innerspår. Skulle kunna överraska. Två procent.

Tänk på att...

... att vi spelar V75 med norrmännen denna lördag. Tävlingarna går på Bjerke som ligger utanför Oslo.

... inte får ha körspö som kusk.

... svenska hästar missgynnas, då de är vana med körspö. Vissa kan bli lite lata och tröga utan.

... det är lite roliga ändringar på 1 Red Bar i den avslutande avdelningen. Spetsläge, första med jänkarvagn och Carl Johan Jepson som kusk.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider”. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”V75 i sista stund”. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

4 Zarenne Fas (V75-6) var riktigt fin i Hamburg senast och kommer ut i ett lämpligt gäng den här gången. Rikard tror på bra chans ochkommer att köra offensivt. Jag tror ingen tar emot honom den här gången och när sedan stallformen hos Riordan är mycket fin så tvekar jag inte. Den är inte speciellt sexig den här spiken, men den är desto klarare. Jag ser ingen anledning att gardera den här hästen.

Miljonrensarna

12 Minnestads el Paso (V75-1) är ju ingen skräll, men många kanske sågar hästen på grund av det usla startspåret? Hästen rapporteras träna väldigt bra och han är tidig på min lapp. Mycket tidig! 17 procent.

8 Rebella Matters (V75-4) ser ut att bli lite väl bortglömd den här gången. Är det något man vet så är det att stall Hamre alltid har vässat lite extra till såna här dagar och tar alltid någon/några segrar. Kanske här...? Sju procent.

Tänk på att...

... omgången avgörs på Oslo-banan Bjerke på lördag.

... man inte får köra med körspö i Norge, vilket brukar missgynna de svenska hästarna, kontra de norska. Kan vara värt att hålla reda på, när man väljer nyckelhästar i omgången.

... 1 Red Bar (V75-7) gör debut i ny regi och kommer att gå med en jänkarvagn för första gången. Dessutom körs han av vasse Jepson. Idé!


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V75-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V75-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

2 Iggy B.R (V75-2) är en fin treåring som var favorit i det norska Kriteriet men galopperade bort sig då. Senast vann han på bra sätt på Jarlsberg och såg ut att ha mycket krafter kvar, han visade dessutom att dåliga förhållanden inte stör honom om det nu skulle bli så på Bjerke. Han har varit riktigt fin i veckan rapporteras det från stallet och styrkan är det ingen fel på, jag tror han gynnas mycket av distansen och från ett bra utgångsläge har han mycket god chans. Jag gillar även Magnus Teien Gundersen som är en kusktalang från Norge som jag tror vi kommer få se mycket av i framtiden.

Miljonrensarna

5 Jula Downton (V75-1) har jag jagat en del och har en god känsla inför denna start. Han var riktigt bra i Sprintermästaren och har inte fått riktig utdelning efter det. Ulf Stenströmer låter mycket nöjd med sin häst och han är snabb ut, jag tror att Ulf Ohlsson ger honom en bra resa och då har han en vass avslutning, se upp för honom i inledningen. Nio procent.

5 Marvellous Tooma (V75-5) var bra senast trots att han gick med skor. Nu ska man rycka skorna om banan tillåter och detta är en häst som vann ett uttagningslopp till Svenska Kriteriet. Kapaciteten finns och jag tror han kan vinna från fler olika positioner. Frode Hamre brukar ha ställt i ordning när vi kommer till Bjerke och han ska med mycket tidigt. Tio procent.

Tänk på att...

... V75 denna helg avgörs på Bjerke utanför Oslo. Bjerke har ett upplopp som mäter 200 meter.

... det ser ut som det kan gå undan i Gulddivisionen (V75-3), 1 och 3 kommer laddas vilket kan bädda för skräll. Glöm inte 5 Cash Okay då.

... 4 Zarenne Fas (V75-6) blir omgångens största favorit, vann överlägset senast men jag sätter ett litet frågetecken för distansen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på poddsystemet ”Spets & Slut” på V75. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V75. [Extern länk]


Carl Wangle:

Spikarna

4 Zarenne Fas (V75-6) imponerade stort senast i Hamburg och är en topphäst. Snabb ut och lär eventuellt släppas till spets. Oerhört svårslagen och känslan är att han bara vinner.

Miljonrensarna

5 Jula Downton (V75-1) är ju betydligt bättre än raden och jag tycker att han blir bortglömd. Uffe Ohlsson upp den här gången och snabb ut, samt stark till slut. Pass upp för den här svenske gästen, Norge! Nio procent.

11 Victory Road (V75-5) galopperade bort sig senast i finalen på Solvalla men jag vet att tränaren är supernöjd i övrigt med honom. Den här lär inte norrmännen ha koll på. Pass upp säger jag. Fem procent.

Tänk på att...

... Norge arrangerar V75. Då brukar det köras friskt och loppen öppnar upp sig markant.

... 12 Minnestads el Paso (V75-1) återigen fick sämsta tänkbara läge. Formen på topp men blir svårt härifrån. Han har verkligen ingen tur med spårlottningen.

... 4 Shankly Lane (V75-5) kommer med fem raka segrar i överlägsen stil. Motståndet hårdnar markant men enligt mina norska kontakter har hästen toppchans.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Wangles V75” på V75. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

12 Minnestads el Paso (V75-1) såg strålande fin ut senast på Örebro. Kim Eriksson har återigen ett knepigt utgångsläge men med minsta klaff blåser man förbi dessa den sista biten. Kul chansspik och ett häftigt grepp på de andra spelarna direkt. Sista starten innan Frankrike.

1 Gigant Invalley (V75-3) kommer med tre raka segrar och leder troligen runt om. Tråkig procent dock.

Miljonrensarna

1 Zabul Fi (V75-6) är en av tre fyraåringar från stall Jerry Riordan som ska ut i Axel Jensens Minneslopp med 300 000 norska kronor i förstapris. Halmstad-tränaren vill se Zabul Fi i ledningen och kanske kan man hålla undan för storfavoriten Zarenne Fas. Två procent.

12 Paulino (V75-2) har haft en del oflyt i de senaste starterna men har normalt kapacitet för att vara med. Med klaff kan det gå. En procent.

Tänk på att...

... vi har en spelmässigt intressant omgång från Bjerke travbana som är belägen strax utanför Oslo.

... man inte får använda körspö.

... det förväntas busväder så håll koll på hur hästarna klarar det. Går det att rycka skor?

... upploppet mäter fina 200 meter och är utslagsgivande.


Trav365 liverapporterar från V75-omgången på lördag med start klockan 15.00.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V75. [Extern länk]Inga-Lill Lindén:

Spikarna

2 Iggy B.R. (V75-2) är en hemmahäst, som kommer till start med ett mycket gott rykte. Ska räknas tidigt. Lever på styrkan.

4 Zarenne Fas (V75-6) har nu ett passande startspår, och kommer att laddas för fullt, för om möjligt nå spets. Av Jerry Riordans tre hästar i loppet är Zaranne Fas den bästa enligt honom.

Miljonrensarna

9 Digger Lord (V75-1) vinner inte så ofta, och går nu upp en klass men tycker ändå han ska med på kupongen. Tre procent.

5 Dream Girl (V75-4) har fått ett ­passande läge för att överraska. 17 procent.

Även 11 Victory Road (V75-5) kan överraska, om det blir tempo. Fem procent.

Tänk på att...

... V75-tävlingarna körs på Bjerke och körspö får inte användas.

... det kan vara bra att hålla sig uppdaterad hur underlaget kommer att bli.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Inga-Lills V75-system. [Extern länk]


Läs mer inför V75-omgången:

Publicerad:

LÄS VIDARE