Statistiken visar: Han vinner på V86 i kväll

Olle Rols är obesegrad på Solvalla

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Olle Rols trivs på Solvalla

Olle Rols vinner på V86 i kväll.

I varje fall om man ska tro på statistiken.

Fyra starter för Mats Rånlunds häst på Solvalla har slutat i fyra segrar.

– Det är väl mest att det har stämt bra för honom när han tävlat på Solvalla, säger Mats Rånlund.

Under onsdagskvällen avgörs V86-tävlingarna från Jägersro i Malmö och från Solvalla i Stockholm med fyra V86-lopp på vardera bana.

V86 är känd som en lång, tuff och utslagsgivande spelform och det är inte många V86-spelare som tackar nej till en säker V86-spik.

För de som tror på statistiken är 3 Olle Rols (V86-8) en säker V86-spik. Anledningen: Mats Rånlunds häst är obesegrad på Solvalla, efter fyra försök.

”Kan inte tänka mig”

Första gången den nu sexårige valacken Olle Rols startade på Solvalla var i Klass II-finalen den 26 december 2017, då vann han trots spår tolv bakom startbilen närmast före Eelis och Man of Steel. Några månader senare, närmare bestämt den 10 februari 2018, var det dags igen. Den här gången vann han Klass I-finalen från spår ett, närmast före D.D’S Perseverance och Jaques Noir.

– Jag tror inte att Solvalla passar honom bättre än någon annan bana, det är väl mest det att det har stämt för honom när han varit där och tävlat, jag kan inte tänka mig att det ska vara något speciellt som gör att han vinner sina lopp där, säger hästens tränare, Jägersroproffset Mats Rånlund.

Den 7 april 2018 vann Olle Rols Bronsdivisionens Final på Solvalla från spår elva bakom bilen närmast före Erik Sting och Pastore Bob, och den 26 december 2018 vann han Silverdivisionens Final före Disco Volante och Västerbo Exact från spår åtta bakom bilen. Det är alltså ingen vanliga segrar Olle Rols tagit på Solvalla, utan fyra V75-finaler.

– Han har ju vunnit alla starter där och det är naturligtvis bra gjort, säger Mats Rånlund.

”Tack vare henne som han startar”

Men att Mats Rånlund hade statistiken i huvudet när han anmälde Olle Rols till det här V86-loppet, medger han inte.

– Nej, så är det faktiskt inte. Jag hade ju Golden Girl D.T. till start på Solvalla under tisdagen i uttagningsloppet till Svenskt Trav-Oaks och därför passade det bra att även ta med Olle Rols upp. Jag har inte hittat något bra starttillfälle för honom, så det är tack vare hennes start under tisdagen som han startar på Solvalla i kväll.

Olle Rols är hittills utan seger på åtta starttillfällen under 2019, då kanske det är dags att bryta årets segernolla på just Solvalla – där han är obesegrad.

– Jag hoppas att han ska vara med och göra upp om det, jag är i varje fall väldigt nöjd med hur han känns för dagen. Senast på Jägersro i comebacken så tycker jag att det var ett av de bättre lopp han gjort, det var bara synd och lite onödigt att han skulle galoppera 50 meter före mål. Men han är inte hundraprocentig hästen, han har galopperat förr och kan göra det igen. Men förutom galoppen senast var jag väldigt nöjd med honom.

Några ändringar på honom i kväll?

– Nej, förutom att han för första gången körs av Örjan Kihlström så tävlar han med samma balans och utrustning som senast, säger Mats Rånlund.

Publicerad:

LÄS VIDARE