Spelade in nio miljoner på V75 – bäst i Sverige

Stor succé för spelproffset Daniel Berglund • Vann på flera system • Gladde 417 andelsköpare • ”Otroligt tacksam”

Av: Andreas Örtengren

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: Lars Jakobsson / TR BILD
Daniel Berglund spelade in nio miljoner på V75

Daniel Berglund har sedan 2016 spelat in 90 miljoner kronor på trav.

I lördags förbättrades siffrorna ytterligare då han drog in nio miljoner kronor på V75 – överlägset mest i landet.

– Det är en fantastisk känsla att kunna glädja så många andelsköpare, säger 47-åringen till Trav365.


ANNONS: Nu kan du andelsspela med Sportbladets experter på V86 och V75 - gå med i laget här [Extern länk]


I lördags avgjordes V75 på ett blåsigt Axevalla.

En av de som jublade allra högst var troligen spelexperten och travkrönikören Daniel Berglund som satte flera olika system och spelade in nio miljoner kronor till ett stort antal andelsköpare.

I höstas värvades han till Travronden där han har en egen tipskrönika inför varje omgång av V75 och V86 – och i lördags var 47-åringen helt rätt ute.

Utdelningen för sju rätt blev 392 858 kronor. Berglund satte tre olika system och då han lämnar in vissa rader flera gånger kunde han totalt ge sina 417 andelsföljare mycket pengar tillbaka.

Utdelningen per andel blev 20 550 kronor, 20 800 kronor samt 44 494 kronor på de tre olika V75-systemen.

– Det är en fantastisk känsla när man kan glädja så många. Nu stämde det mesta och jag är otroligt tacksam att dels kunna få arbeta med det som jag verkligen brinner för, och även att det nu blev så mycket tillbaka till de som tror på mig.

Spikade i inledningen

Alla de tre vinnande systemen hade en sak gemensamt – de spikade Burning Man i den inledande avdelningen (V75–1). Något som blev lyckosamt då Örjan Kihlström hade full koll på Axevallas långa upplopp.

– Jag trodde väldigt mycket på Burning Man. Det blev en enkel seger och naturligtvis var det en perfekt start på systemen. Att motbuden galopperade underlättade också förstås.

I den avslutande avdelningen (V75–7) fick vi se en styrkedemonstration av Hannu Korpis sexårige valack, Grainfield Aiden. Den finske gästen krossade motståndet från utvändigt ledaren och vann hur enkelt som helst.

– Jag hade dubblat systemen med Grainfield Aiden och favoriten Martin de Bos. Vinnaren var bra för mina system då många spikade förhandsfavoriten Martin de Bos.

De tre vinnande raderna lämnades in genom spelbolaget ATG:s andelssajt Tillsammans.

Berglund har varit med sen starten och vunnit runt 90 miljoner till sina andelskunder genom ATG:s populära tjänst. Den allra största vinsten hittills kom på Jägersro under derbyhelgen 2016 – då han drog in 17,6 miljoner på V75.

Reaktionerna efter den senaste vinsten har inte låtit vänta på sig.

”Hade nyss tagit körkort”

– Det är många som gratulerat och är glada. Något som stack ut lite extra var när en kille hörde av sig och berättade att han nyss hade tagit körkort. Han hade lånat pengarna som krävdes och att vinsten nu kom väldigt lägligt. Det är jätteroligt att få höra såna berättelser.

Daniel Berglund har många trogna följare och andelsköpare.

De lär inte bli färre i och med de nya indragna miljonerna och 47-åringen berättar att det även finns en viss press på att leverera.

– Visst kan det ibland vara tufft. Det är många som sätter sitt hopp till mig och när det inte går bra kan det vara jobbigt. Jag kan uppleva en press ibland men nu känns det naturligtvis jättebra, avslutar miljonvinnaren.


ANNONS: Nu kan du andelsspela med Sportbladets experter på V86 och V75 - gå med i laget här [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN