”Sveriges största löfte – på många år...”

Av: Carl Wangle

Publicerad:
Uppdaterad:

Snacka om en häftig V75-omgång som hade allt – och lite till.

Sällan har det funnits så mycket dramatik, skrällar och känslosamma vinster.

Bäst av alla: rekordhästen Campo Bahia. Vad är detta för monster?

Vad ska man säga?

Snacka om att drottningen föll tungt. Conrads Rödluva, som hade skördat storslam i alla lopp under fjolåret, blev omgångens i särklass största favorit.

Men i Drottning Silvias Pokal blev det fiasko. Hästen fick ett drömlopp – men blev ”bara” tvåa.

Hatten av för Fredrik Wallin – vilken insats av superskrällen Activated.

Nu till Campo Bahia. Hästen som verkar vara hur bra som helst gjorde det många förväntade sig.

Conrad Lugauer körde till ledningen och krossade sedan allt motstånd. Wow! Det här är Sveriges största löfte på många år.

Här är Sportbladets plusbetyg från V75:

Campo Bahia: Att vinna på 1.10,7 och slå nytt svenskt rekord på det här sättet är unikt. Hästen, som spås en lysande framtid, är nog så bra som alla tror. Lugauer är övertygad om att det är Sveriges största talang på många år och att hästen är Sveriges nästa stora hopp i världens tuffaste lopp, Prix d Amerique. Nu tävlar hästen med skor och det finns många växlar kvar att dra. Hur bra blir han då?

Activated: Vann storloppet på supertid och krossade rent ut sagt Conrads Rödluva. Vad var det för insats egentligen? Såg någon hästen vinna? Ja, Fredrik Wallin hade åtminstone tron på att han hade en av de bästa hästarna. Och glädjen efteråt var befogad. Att en så liten tränare kan ta fram guldkorn och vinna ett så här anrikt lopp är imponerande. Hatten av, det är du värd!

Bahia Quesnot: Är klar för Elitloppet efter den sylvassa spurten. Har gjort allt rätt i Sverige och trots att hästen var brunstig och tävlade med skor så var hästen bara bäst. Nu är hästen klar för Elitloppet och är enligt min mening en outsider i loppet.

Lesperanza: Har verkligen sett helt lysande ut i regi Goop och tog sin andra raka seger. Hästen har allt som man kan begära och det här är en av de bästa stona i landet just nu. Startsnabbheten har inte utnyttjats ännu, men det lär komma. Björn Goop kommer få mycket nöje med den här hästen i år... Var så säkra.

Marcello Wibb: Talangen som jag trott så mycket på i flera starter utan att hästen fått vinna fick äntligen visa sin kapacitet. Han gick ett perfekt lopp – men gjorde allt rätt och vann på under 1.11 i segertid. Det märks på Johan Untersteiner att han gillar hästen skarpt. Det här kan ha varit starten på en riktig skön klättring uppåt i klasserna.

Conrads Rödluva: Visst, hästen blev tvåa, men vi måste vara eniga om att hästen svek oss. Det var inte alls samma tryck i henne som innan. Nej, det var nog något fel på hästen tror jag. För jag vet att den här läckra märren vinner ett sånt här lopp om hon är helt på topp.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN