”Det sålde slut på ett fåtal minuter”

Enormt tryck till till en av Sveriges största folkfester

Solvalla upplever hysteri efter biljetter till Elitloppet 2022.
Solvalla upplever hysteri efter biljetter till Elitloppet 2022.

Restaurangplatserna till Elitloppet har släppts.

Med ett galet tryck som följd.

– Kongressen var slutsåld på mindre än en minut till Elitloppssöndagen, säger Solvallas vd, Jörgen Forsberg, till Trav365.

Efter två år av restriktioner och utebliven publik på grund av pandemin kan nu Solvalla blicka framåt mot en välfylld arena.

Klockan 09.00 under måndagsmorgonen släpptes de hett eftertraktade restaurangplatserna till Elitloppshelgen.

Direkt efter biljettsläpp upplevde Solvalla ett mycket stort tryck.

Hann knappt öppna – innan slutsålt

De platser som brukar ta slut först är Kongressen och Första Parkett och enligt Solvallas vd Jörgen Forsberg upplevde banan ett hysteriskt sug efter dessa.

– Jag kan väl säga att de sålde slut på ett fåtal minuter. Exempelvis Kongressen under Elitloppssöndagen var slutsåld på mindre än en minut. Systemet säger att det inte finns några biljetter kvar för just dessa kategorier, men jag vill ändå rekommendera att försöka då det kan finnas ströplatser. Även Don Fanucci Zet-tältet, beläget vid målkurvan sålde slut på ett par minuter till Elitloppssöndagen. Vissa polare köper många biljetter och man vet aldrig om det finns några kvar i systemet, det kan vara värt ett försök, säger han.

”Märker snarare större intresse”

Solvalla är väl förberedda inför årets höjdpunkt Elitloppet.

– Det finns biljetter på Valla Krog och Bistron men där gäller bordskartor. Visst har vi på Solvalla varit osäkra på hur pandemin och allt skulle påverka årets evenemang, men vi märker inget mindre intresse, snarare ett större intresse, säger Forsberg.

Vad tänker du om årets Elitlopp och hur pass taggade är ni på Solvalla?

– Hela personalen på Solvalla är på tårna och vill göra ett ännu bättre evenemang i år, mer av publik karaktär då förstås. Hade det funnits en väderapp som kunde göra en prognos in i slutet av maj hade jag nog suttit och tittat i den varje dag redan nu. Men varför inte 22 grader varmt och en lätt bris.

I samband med att Solvallas sportchef Anders Malmrot presenterade Don Fanucci Zet som första häst i Elitloppet i lördags sa han så här:

– Vi hoppas på 27 000 och fullsatt på söndagen, säger Anders Malmrot.

Under måndagen släpptes samtliga biljetter till Elitloppshelgen.

Elitloppet körs söndagen den 29 maj.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN