Mejla

Christoffer Wickman

”Sällan vi ser någon vara så överlägsen”

Christoffer Wickman om lördagens V75-omgång i Mantorp: Ska egentligen inte gå

Publicerad:
Uppdaterad:
Sportbladets Christoffer Wickman om lördagens V75-omgång i Mantorp
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Sportbladets Christoffer Wickman om lördagens V75-omgång i Mantorp

Sällan ser vi någon vinna på V75 i så överlägsen stil som American Hill.

Conad Lugauers fyraåriga sto kommer jag följa med spänning.

Dessutom svarade Winner Bac för något som egentligen inte ska gå.

Under lördagen avgjordes travets elitserie V75 på Mantorp och trots att V75-omgången inleddes skrällbetonat landade V75-utdelningen till slut på 59 437 kronor, det sedan V75-omgångens två största favoriter i form av American Hill och Princess S.W. gjort sitt jobb. Rutinerade duon Peter Untersteiner och Carl Johan Jepson tog en varsin V75-dubbel, sedan visade de yngre gardet också sina skickliga kuskegenskaper, det när Markus B Svedberg, Emilia Leo och Marc Elias, samtliga under 30 år, tog varsin V75-seger.

Sportbladets Christoffer Wickman sätter och på lördagens V75-omgång från Mantorp.


Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Conrad Lugauers American Hill var fullständigt överlägsen tillsammans med Marc Elias

Betyg:
Vem: 6 American Hill (V75-4)
Kommentar: Placerades tidigt i ledningen av formstarke och skicklige Marc Elias och sedan var det total uppvisning av Conrad Lugauers talangfulla fyraåriga sto. Det här var American Hills tredje raka seger och den här tjejen kommer jag följa med spänning framöver. Det är inte ofta man ser så här överlägsna vinnare i travets elitserie V75.


Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Peter Untersteiners Princess S.W. vann lekande lätt

Betyg:
Vem: 4 Princess S.W. (V75-5)
Kommentar: Fick visserligen styra och ställa som hon ville framme i ledningen, intrycket på Peter Untersteiners sexåriga sto var dock femstjärnigt och Princess S.W. fick visa hur läcker och bra hon är, bara hon står på fyra fräscha och friska ben.


Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Markus B Svedbergs Winner Bac imponerade på V75

Betyg:
Vem: 7 Winner Bac (V75-2)
Kommentar: Satt sist varvet från mål och därifrån ska det egentligen vara omöjligt att hinna fram till seger på den enormt spetsgynnade Mantorpbanan, men Markus B Svedbergs Winner Bac var ruskigt läcker för dagen när han trots jumboposition varvet från mål och vida spår i slutsvängen bara var bäst.


Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Reverend Wine vann, trots tuff inledning på loppet över dryg distans

Betyg:
Vem: 2 Reverend Wine (V75-7)
Kommentar: Var med i en stentuff öppning när det kördes friskt om ledningen och trots den aktuella distansen 2 640 meter hade Diederik Meilinks häst inga större bekymmer med att så pall hela vägen och gå undan till slut. Det är svårt att inte imponeras över Reverend Wine som allt som oftast gör sitt i loppen, och av tränaren Diederik Meilink som allt som oftast presenterar sina hästar i toppskick de gånger de tävlar.


Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Religious var stor i nederlaget som tvåa på V75

Betyg:
Vem: 7 Religious (V75-6)
Kommentar: Det är inte ofta jag placerar någon som inte vunnit sitt V75-lopp under dagens fem bästa, men den här V75-lördagen gör jag ett undantag. Femårige hingsten Religious, körd av Erik Adielsson och tränad av Nina Pettersson-Perklén, svarade för ett topplopp från dödens när han plockade ner ledande Taiga Woodland och snöpligt åkte dit av en vasst spurtande Thriller N.P. precis på mållinjen.


Betyg:
Vem: 3 Ronaldo Malibu (V75-7)
Kommentar: Fick ett fint lopp av sin kusk och tränare Mika Forss i andra par utvändigt men när den femårige valacken fick anfallsorder 500 meter från mål så hände absolut ingenting. Det här var verkligen ingen bra andrahandsfavorit på V75.

Av: Christoffer Wickman

Publicerad: