Zetterbergs nya drag – köper V75-hästen

Tränaren berättar: Gick fort alltihop

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: BILDBYRÅN
Henrik Zetterberg.

TRAV

Här är Henrik ”Zäta” Zetterbergs nya travköp:

V75-hästen Moneykeeper.

– Jag frågade Henrik om han inte skulle köpa en starthäst att ha i sommar. Det nappade han på, säger tränaren Robert Bergh till Expressen.

Den tidigare Detroit- och Tre Kronor-stjärnan Henrik Zetterberg, 39, är sedan i somras tillbaka på svensk mark efter att ha avslutat ishockeykarriären.

Då har han tagit upp sin hobby igen: trav.

I augusti blev han delägare till den numera två-årige talangen Louis som tränas av Robert Bergh.

– Jag har inte haft någon travhäst sedan Aleksej (gjorde sista starten på V75 i september 2011). Efter den så bestämde vi att vi skulle ta ett litet break eftersom jag tillbringade större delen av året i USA, och skulle ta upp det när jag kom hem. ”Bergharn” hörde av sig sedan gick det ganska fort. Det är en intressant stamtavla, sa Henrik Zetterberg till Trav365 då om sitt köp.

”Det nappade han på”

Nu har tränare Robert Bergh hört av sig igen. Den här gången har Henrik Zetterberg slagit till på femårige V75-hästen Moneykeeper, som så sent som 21 september i fjol startade på V75. Någonting som Expressen har skrivit om.

– Vi har ju en tvååring ihop, men då frågade jag Henrik om han inte skulle köpa en starthäst att ha i sommar. Det nappade han på. Så det gick fort alltihop. Det var roligt och det är kul att han bryr sig och även har en starthäst nu, säger tränaren Robert Bergh till Expressen.

”En otrolig kick”

Och att ha en starthäst ger Henrik Zetterberg en extra kick.

– Det är en speciell känsla, en otrolig kick när man har en starthäst. Det är inte bara loppet utan allting runt omkring. Alla som har häst känner nog likadant. Framförallt är det kul att vara med igen och få vara med på resan fram tills dess att den ska starta. Vad som händer efter det vet man inte, det är så mycket som spelar in. Jag brukar vara jättenervös, det trodde jag inte att jag skulle bli. Men det spelar ingen roll vad det är för starter, det kan vara ett vanligt kvallopp eller ett större, man blir nervös, det är en härlig känsla, har ”Zäta” sagt till Trav365.

Robert Bergh berättar för tidningen att målet är att starta Moneykeeper om en månad.

Moneykeeper har tidigare tränats av Joakim Lövgren, André Eklundh och i en start av Anders Zachrisson. Hästen har sprungit in 479 000 kronor hittills efter tre segrar på 26 starter.

Trav365 har sökt Robert Bergh och Henrik Zetterberg.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!