Jackpott 15 miljoner – här är superskrällarna

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 2 oktober på Bergsåker och Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

Av: Trav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MALIN ALBINSSON, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Indian Front är ett superdrag på V86.

V86 avgörs på Bergsåker och Solvalla i kväll med en jackpott på 15 miljoner kronor.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången.

Du har även chansen att ta rygg på Sportbladets andelssystem via länkarna nedan.

– Jag har hittat hela omgångens mest spännande drag, säger Sportbladets Andreas Örtengren.

– Mitt drag är given på kupongen, säger Sportbladets Christoffer Wickman.


ANNONS: Jackpott 15 miljoner – här går du med i andelslaget och tar rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]


I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Bergsåker och Solvalla med spelstopp klockan 20.30. Omgången kryddas med en jackpott på 15 miljoner kronor.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning i onsdagens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 11.30, onsdagen den 2 oktober.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]


Erik Pettersson:

Spikarna

Knapp torsk senast, men jag är inne på att det kan bli en snabb revansch för 6 Findus M. i V86-3. Hästen kan öppna hyggligt och ­borde hitta en vettig position. I så fall ­kommer ­hästen att vara med och kriga om segern. Har gått bra mot tuffare motstånd än ­detta och kusken känner hästen. Spelprocenten­­ ­kommer nog att bli mycket tilltalande den här gången. Då känns det vettigt att varna/hugga honom som spel- och spikobjekt.

Miljonrensarna

Jag gillar verkligen vad jag såg av 8 Feel Speed (V86-1) näst senast. Nu hoppar Ulf Ohlsson upp, och det ekipaget känns ­mycket intressant. Gått bra både i rygg och dödens och jag hoppas det löser sig lite, då städar hon nog av dessa. Kul drag! Nio procent.

7 Klose (V86-7) blir ju visserligen betrodd men är långt i från favorit, då tycker jag att han passar in under den här rubriken. Kan tänka mig att spika denna häst, faktiskt. Möter ett gäng som han ska kunna slå. 16 procent.

Tänk på att...

... omgången saxas mellan Solvalla och Bergsåker denna onsdag.

... det är en mycket fin jackpott denna vecka. En ensam vinnare tar hem
15 miljoner kronor.

... 4 Cruise har blivit enormt stor favorit på det tidiga spelet. Det kanske korrigeras, men nu måste jag säga: ”pass upp”.

... 2 Happy Romeo i V86-4 är inte så tokig, men spelet säger noll procent. Låter som om Claes Sjöström vill köra i spets.

... gardera 3 Zorro Kronos i V86-7.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

11 Muscle Lane (V86-4) har visat prov på fin form hemma i Danmark på slutet och kommer med tre raka segrar. Trots att motståndet är ­tuffare nu måste det vara bra segerchans. Jag tycker han är den häst i loppet som ­visat mest.

6 Zoly (V86-6) möter några bra konkurrenter, jag tycker dock att det är hon som står för klassen i det här loppet och blir svårslagen.

Miljonrensarna

6 Findus M. (V86-3) möter några bra ­konkurrenter. Han är dock inte så tokig själv och gick starkt senast. Farlig vid ­minsta klaff. Åtta procent.

6 Pleasure for Cash (V86-7) är inte helt enkel som häst, får han det dock att stämma fullt ut håller jag honom högt. Han var grym vid seger näst senast och är given på min kupong. Elva procent.

9 Highspirit (V86-8) möter kanske några motståndare som är för bra, men på visad knallform måste jag varna för honom. Ser läcker ut för dagen. Fem procent.

Tänk på att...

... de riktigt självklara spikarna lyser med sin frånvaro den här V86-onsdagen och jag skulle bli väldigt förvånad om det inte blev hög utdelning för de som sätter 8 rätt.

... 4 Cruise (V86-2) är nog bästa hästen i sitt V86-lopp, jag tycker dock att han varit väldigt ojämn hittills och då han ser ut att bli klar favorit i loppet vill jag gardera.

... 1 Fighter Mearas (V86-5) är väldigt ­kapabel för nuvarande klass, däremot är han lika svår som han är kapabel och det är absolut ingen häst man kan lita på fullt ut.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]


Mario Lipovac:

Spikarna

4 Cruise (V86-2) hade ett jobbigt utgångsläge i uttagningen till Kriteriet senast och backades ner. Han galopperade sedan bort sig och ­hade ingen chans att ta sig till Kriteriefinalen. Jag tror att både häst och Björn vill ha revansch denna gången och löper han upp till sin kapacitet och är i närheten av insatsen näst senast på Åby tror jag de andra får svårt att slå honom. Jag tror att Björn kommer att vara ­offensiv och skulle det bli ledning vinner han.

Miljonrensarna

7 Lingbo Eivor (V86-1) var bra som tvåa på just Bergsåker för två starter sedan. Hon är startsnabb och Rauno kommer ­säkert ­gasa. Kommer hon ner i ett bra slagläge kan hon slå till direkt i inledningen till låg procent. Tio procent.

6 Pleasure for Cash (V86-7) är högkapabel men svår att lita på. Han blandar verkligen och ger i prestationerna. Näst senast vann han efter en resa utvändigt om ledaren och senast galopperade han i segerstriden. Har han vaknat på rätt sida får de andra hålla i sig. Elva procent.

Tänk på att...

... V86-3 är ett öppet lopp. De betrodda har tråkiga utgångslägen och jag vill lyfta fram tre drag: 5 Il Diablo, 6 Findus M och 9 Västerbo Highscore.

... det brukar skrälla i det sista loppet på just V86. Det gäller att spara streck så att man överlever när det rensar.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Blogg på V86. [Extern länk]


Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Innerspåret kanske inte är optimalt för 1 Fighter Mearas i V86-5. Men loppet är ytterst lämpligt för den här hästen. Han kan öppna och innerspåret på Bergsåker är bra. Hästen var mycket bra senast och bör ”bolla” med det här motståndet vid ­sunda vätskor.

Jag gillar även 5 Alexi Quick (V86-6). Här har Goop en fin häst som bör ha en­ ­vettig chans att vinna det här loppet från bra startspår.

Miljonrensarna

7 Lingbo Eivor (V86-1) är startsnabb och kan få en bra position, trots risigt startspår. Spurtade mycket bra på Bergsåker näst ­senast och gör hästen om den insatsen får de övriga skynda sig. Passas tidigt! Tio procent.

6 Findus M. (V86-3) gjorde ett jättebra lopp på Solvalla senast och fick ­endast se sig besegrad av en smygkörd häst den gången. Klaffar det lite bättre den här ­gången tror jag att det är dags att få kliva högst upp på pallen. Intressant. Åtta procent.

Tänk på att...

... vi har en finfin jackpott på V86 den här veckan. I potten: 15 miljoner!

... Solvalla och Bergsåker delar på ­tävlingarna den här onsdagen.

... Solvallas bana har inte varit att hurra över på sistone och det ser ut som att det ska kunna bli regn under onsdagskvällen. Värt att ha med sig innan man lämnar in.

... jättefavoriten 4 Cruise (V86-2) är bra, men inte helt överlägsen sina konkurrenter så som det tidiga spelet antyder just nu.

... 9 Highspirit (V86-8) ska passas tidigt.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

1 Fighter Mearas (V86-5) svarade för en riktigt fin prestation senast på Örebro och behöver verkligen inte skämmas över ­andraplatsen då hon hade stått över ett par månader inför. Utgångsläget är spännande och jag tror att Ulf Ohlsson har en gyllene möjlighet att vinna det här sprinterloppet. ­

4 Cruise (V86-2) galopperade senast men har mycket hög kapacitet. Lär bli hög ­procent men även hög vinstchans.

Miljonrensarna

4 Major Vici (V86-3) låter bra från tränaren Per-Erik Ulander. Hästen är startsnabb och tanken är att köra honom i ledningen över den långa distansen. Han har galopperat en del på slutet, men felfri kan det räcka långt till låg procent. Sex procent.

Hela ­omgångens mest spännande drag ­finner jag i 5 Indian Front (V86-4). ­Tomasz Wisnievskis sjuåring har verkligen ­tjänat ihop till en seger och jag tror att den ­kommer nu. Sju procent.

Tänk på att...

... omgången saxas mellan Bergsåker och Solvalla.

... nästan åtta miljoner kastas in i åtta­rättspotten då förra veckan blev en lättlöst historia.

... omgången känns mycket spelvärd med många öppna lopp och dessutom fulla fält.

... i V86-1 blir 2 Västerbo Cirkus och 11 Lupin Håleryd mycket betrodda. Röcklinger ­meddelar att Västerbo Cirkus nyligen har haft en halsinfektion och Robert Dunder har läget emot sig. Favoriter i fara.

... 6 Donners Am (V86-8) blir mycket spelad men där siktar Per Linderoth mot Sto-SM i monté.


Trav365:s liverapporterar från V86 på Bergsåker och Solvalla i kväll med start 19.30. Här följer du liverapporteringen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången här:

Publicerad:

LÄS VIDARE