”Har inte haft tid att titta på Propulsions lopp”

Readly Express blir storfavorit i Finlandia Ajo

Av: Christoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: TR Bild
Björn Goop och Readly Express

Propulsion värmde upp inför Elitloppet med en övertygande seger i Olympiatravet.

Nu ska Readly Express försöka göra något liknande – i Finlandia Ajo.

Timo Nurmos har dock inte sett Propulsions segerlopp från Åby.

– Jag har inte haft tid, säger Solvallatränaren.

Daniel Redéns Propulsion och Timo Nurmos Readly Express. Det är de två hetaste namnen inför Elitloppet på Solvalla sista helgen i maj, och det är mellan dessa två som segern kommer stå mellan – enligt många travfans.

Propulsion laddade upp inför Elitloppet med seger i Olympiatravet på Åby förra lördagen, och Readly Express värmer upp med det finska storloppet Finlandia Ajo på Vermo under lördagen.

Propulsion imponerade stort vid sin seger i Olympiatravet, gör Readly Express något liknande?

”Har inte haft tid”

Readly Express tränare Timo Nurmos har dock inte blivit skrämd av Propulsions heroiska insats i Olympiatravet. Anledningen: han har inte sett loppet.

– Nej, jag har faktiskt inte gjort det, säger han.

Varför inte?

– Jag har helt enkelt inte haft tid.

Heroisk insats eller inte av Propulsion, Readly Express kanske tuffaste motståndare i Elitloppet. Det är ingenting som bekommer Timo Nurmos.

– Jag tycker bara det är kul att de bästa hästarna är i form, och jag hoppas Propulsion håller samma form i Elitloppet. Jag vill att de bästa hästarna ska vara i bra form, och har inga problem med det, säger Timo Nurmos.

”Mycket avgörs veckan före”

Nurmos menar också på att mycket i Elitloppet avgörs en vecka före försöksloppen och den stora finalen.

– Det är ju faktiskt så, kort distans och bra hästar, då avgörs mycket i spårlottningen. Det är stor skillnad på om du får spår ett eller spår åtta i ditt försök, och vinner du inte ditt försök så får du inte det bästa spåret i finalen heller och det avgör mycket, säger Timo Nurmos och fortsätter:
– Men det är ingenting som jag kan påverka, det jag kan påverka är att ha Readly Express i bra form, och det är det vi jobbar för.

Ja, hur mår Readly Express för dagen?

– Han mår bara bra, han gick jobb tidigare i veckan och allting verkade bra med honom då, sedan har han fått gå i hagen och han är redo för start igen.

Vad tror du om uppgiften i Finlandia Ajo på lördag?

– Han fick bra utgångsläge och kommer göra ett bra lopp, så jag tycker det ser bra ut. Han kommer att tävla som senast, sedan får vi se om det blir vanlig vagn eller bike, vi värmer först och bestämmer efter det, säger Timo Nurmos.
Vinnaren i Finlandia Ajo får en inbjudan till Elitloppet, och endast Readly Express är sedan tidigare klar för storloppet på Solvalla, av de tio hästar stora startfältet

Publicerad: