Är en segermaskin med en mycket bra chans

Marios Supernytt: • Experten synar V86 på Åby och Solvalla den 16 december • Spik • Drag • Superkusken med mera

Publicerad:
Uppdaterad:

TRAV

Inför V75- och V86-omgångarna synar Sportbladet-experten Mario ”Super-Mario” Lipovac loppen.

Här är Marios Supernytt inför V86 på Åby och Solvalla den 16 december.

Jackpott: 18 miljoner kronor.

▪▪▪ MISSA INTE: Sportbladets V86-podd med Lipovac & Pettersson. Senaste avsnittet i spelaren ovan.


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superspiken

I den inledande avdelningen får vi se en spårtrappa där tre hästar sticker ut streckmässigt. Jag tycker en häst sticker ut lite extra och väljer att gå på den. Det är favoriten 10 Billie Time som imponerat i enklare gäng på slutet men sett mycket fin ut. Näst senast kördes han fram utvändigt om ledaren och vann enkelt därifrån och senast rundande han ett litet fält och vann överlägset. Skorna visade han inte var något problem och när Flemming Jensen låter nöjd inför då brukar hästarna prestera. Det är en segermaskin som vet var mållinjen ligger och jag tror man kommer vara offensiv ganska tidigt, oavsett tycker jag han har bra chans att vinna. Håll igång Flemming! 

Bortglömda hästen

I den femte avdelningen får vi se ett intressant lopp där V75-kändisen 10 Vagabond Bi blir klar favorit. Tycker det är befogat då han är härdad i stenhårda V75 gäng och borde egentligen vinna ett lopp som det här, men formen är lite svårbedömd och jag har hittat en häst jag vill varna för. Det är 2 First One In som har toppform, han har gått bra med skor tidigare och gick jättebra senast på V75 från omöjligt utgångsläge. Han har tjugo meters försprång på favoriten och kommer sitta bra till, krånglar det lite för favoriten tror jag First One In kan bli farlig till låg procent. 


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Superkusken

Stod mellan två kuskar under den här rubriken och det var Jorma Kontio som kör på Solvalla och Carl Johan Jepson som kör på Åby. Valet faller på den sistnämnde som kör tre hård betrodda hästar åt Robert Bergh men även en av omgångens största favoriten Vagabond Bi. Går igenom hans chanser lite kort här under. 

1 Romantico (V86-1) hade pausat inför senast och gick bra direkt. Täta starter nu tror jag är ett plus men innerspåret är ett frågetecken. Tycker han ska räknas bakom min spik.      

1 Lovely O.O. (V86-3) har varit bra i de två senaste starterna och på pappret ska hon ha en bra uppgift. Dock är skorna ett stort frågetecken då hon inte vunnit med skor på tio försök. Formen kanske kompenserar upp det och hon är given på lappen. 

10 Vagabond Bi (V86-5) har jag nämnt tidigare i texten och det är en favorit som har svårbedömd form. Han står för klassen i gänget och fungerar han som han ska då vinner han. Jag vill dock gardera och då får man se upp med mitt drag.  

8 Indra’s Secret (V86-7) kördes till ledningen senast och drog på i hårt tempo. Hon åkte dit till slut och är fråga är om formen är påväg nedåt? Hon kommer troligtvis köras framåt igen och styrkan är hennes vapen. I ett öppet lopp är hon given på kupongen. 

Hetaste utrustningsändringen

11 Vincent As (V86–7) har inte gått i bike, anmält så för första gången är mycket intressant.

Förutsättningarna

Åby och Solvalla står som värdar för V86-omgången ikväll och vi har en kittlande jackpot efter en favoritparad förra veckan. Tycker man erbjuder fina lopp där det är lite klassblandning i några av loppen, men det finns potential i andra lopp som ser svårlösta ut. Tänk på att titta hur banorna ser ut innan inlämning, det kan skifta mycket och vissa hästar kan missgynnas. Åby har dubbla open stretch men det kan ni vid det här laget.  Önskar stort lycka till! 


ANNONS: Här kan du ta rygg på ”Marios Supernytt” på V86. [Extern länk]


Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN