Här gör barnen påskkort till äldre

Av: Claes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Nya tider kräver nya lösningar. När äldre inte får ta emot besök ser en förskoleklass i Värnamo till att skicka påskkort till dem.

– Det är fantastiskt att barnen tänker på de gamla, säger Joe Aronsson, områdeschef på Rörstorpsgården.

Alla äldreboenden har besöksförbud och statsminister Stefan Löfven var tydlig när han pratade om påsken: Låt inte barn knacka på hos grannar för att be om godis.

De nya direktiven har direkt påverkat Rörstorpsskolan i Värnamo som vanligtvis påskar för de äldre på plats. Nu harläraren Julia och Sophia Vilhelmsson, som jobbar som resurs på skolan, fått tänka om.

– Vi ville på något sätt skicka påskhälsningar till de äldre, och det är så trevligt när det kommer från barnen, säger hon.

En kreativ idé när barnen inte kan påska på boendet.
Foto: Rörstorpsgården
En kreativ idé när barnen inte kan påska på boendet.
Foto: Privat
Sophia Vilhelmsson, 25.
Foto: Rörstorpsskolan
Foto: Rörstorpsskolan

Gör inplastade påskkort

Då spånade de fram idén att låta eleverna i förskoleklassen göra laminerade påskkort. På så sätt kan personalen på äldreboendet sprita och torka av korten innan de boende tar emot dem.

– Många verkar tycka att det är positivt. Nu vill vi inspirera andra skolor att göra likadant, det finns ju massor av äldreboenden runt om i landet, Sophia Vilhelmsson.

Nu har 35 stycken laminerade påskkort levererats till de boende på Rörstorpsgården. Där ska de påska till det ordentligt med godis och blommor.

– Det här är fantastiskt, jag blev jätteglad. Vi har tagit emot ett par fina paket med en lila rosett och vi ska dela ut korten nu till veckan, säger Joe Aronsson, områdeschef på Rörstorpsgården.

Foto: Rörstorpsskolan
En påskhälsning från förskolebarnen.
Foto: Rörstorpsskolan
Foto: Rörstorpsskolan
Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.