Hunden Ralf försvann – hittades efter fem dygn av kompisen

Av: Nicole Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Hunden Ralf brukar spinga iväg på egna äventyr men alltid komma när när Alf ropar på honom.

Det gjorde han inte den här gången men som tur var kom vännen Rocky till räddning.

– Helt plötsligt kommer Rocky mot oss med Ralf bredvid sig. Det var en otrolig glädje och befrielse när vi såg honom, säger Alf Engström.

Alf Engström, 62, bor tillsammans med sin fru Ulla och pudeln Tequila i Ensillre, utanför Ånge. De brukar passa deras son Staffans tvååriga minibullterrier, något de gjorde förra tisdagen.

– Vi tog en helt vanlig promenad. Hundarna gick lösa som de brukar göra. De springer iväg en bit, men brukar inte vara långt ifrån oss, berättar Alf.

Men den här dagen var det bara Tequila som höll sig nära – Ralf hade stuckit iväg, något Sundsvalls tidning rapporterat om.

– Han var bara borta. Det fanns inte ett spår av honom, säger Alf.

Han och Ulla ropade och väntade en bra stund på att Ralf skulle dyka upp, men var till sist tvungna att gå hem. Alf lämnade sin jacka där de stått ifall Ralf skulle dyka upp.

– Vi letade ända in på natten med pannlampor. Vi fick även hjälp av grannen Eva och hennes hund Disa, men Ralf var helt borta.

1 av 2 | Foto: Privat
Minibullterriern Ralf brukar vara hemma hos Alf och Ulla när ägaren Staffan jobbar.

”Vi var väldigt nedslagna”

På onsdagen var både Alf, Ulla och Staffan riktigt oroliga. De tryckte upp lappar med efterlysningar i hela området i hopp om att någon hade sett honom. Under lördagen hjälpte även ett tjugotal personer till att söka efter Ralf.

– Men när det blev mörkt avbröt vi. Vi var väldigt nedslagna. Vi hade ju gjort allt i vår makt för att hitta honom men utan resultat.

Men under söndagen gav sig Alfs son Staffan ut en sista gång – i samma område som kvällen innan. Den här gången var en av Ralfs bästa kompisar med, hunden Rocky.

– Helt plötsligt kommer Rocky mot Staffan med Ralf bredvid sig. Det var en otrolig glädje och befrielse när vi fick veta att de hittat honom, säger Alf.

1 av 3 | Foto: Privat
Ralf kompis och räddare i nöden – hunden Rocky som är en bladning mellan Samojed, Sibirien Husky, labrador och Golden retriver.

Tacksam över all hjälp - i sökandet efter Ralf

Ralfs nos var sliten efter intensivt spårande i frost, och tassarna var blodiga. Men trots att ha spenderat fem dygn utomhus under kalla nätter så mår Ralf väldigt bra.

– I går var han väldigt loj och låg mest hela dan, men idag är han på benen och vill ut.

Familjen är lättad och glada nu när Ralf äntligen är hemma igen. och oerhört tacksamma över all hjälp de fått.

– Man åkte från Östersund, Sundsvall och Härnösand för att komma hit och hjälpa oss leta – det är helt fantastiskt, säger en mycket glad Alf.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sju hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!

Publicerad:

LÄS VIDARE

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.

ÄMNEN I ARTIKELN