Oscar, 20, avbröt brutal misshandel

Av: Matilda Aprea Malmqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

Oscar, 20, räddade en man från en brutal misshandel som höll på att sluta riktigt illa.

När han såg hur flera män sparkade killen i ansiktet upprepade gånger tvekade han inte på att bryta in.

– Vi är helt övertygade om att han inte hade levt i dag om inte vi hade kommit och avbrutit det, säger han.

Oscar, 20, gav sina tjejkompisar skjuts hem natten till söndag i sin bil. Mitt i centrala Örebro såg de en kille som låg livlös på marken samtidigt som flera män sparkade honom i ansiktet upprepade gånger. En av tjejkompisarna skrek att de måste åka dit och göra någonting, något som han tidigare berättat för Nerikes Allehanda.

– Trots att jag blinkade med bilen slutade de att inte sparka. Jag sprang allt vad jag kunde mot dem och skrek: ”vad fan håller ni på med, ni kan inte sparka på någon som ligger ner”, säger Oscar.

1 av 2 | Foto: Privat.
Oscar, 20, avbröt en brutal misshandel i Örebro.

Männen slutade då sin misshandel och frågade om han också ville ha stryk. Men Oscar lät sig inte skrämmas utan fortsatte att gå mot deras riktning.

– Mina vänner ringde polisen och när de märkte det sprang de från platsen.

Skelettskador i ansiktet

Oscar gick fram till mannen som blivit misshandlad och försökte prata med honom men han var okontaktbar. Som tur var kom polis och ambulans snabbt till platsen, berättar han.

Senare fick Oscar reda på att mannen fått skelettskador i ansiktet efter den brutala misshandeln men att han klarat sig.

– Vi är helt övertygade om att han inte hade levt om inte vi hade kommit och avbrutit det.

Vill inte bli kallad hjälte

Sedan händelsen har Oscars mobil gått varm och många har berömt honom för hans agerande.

– Jag vill inte bli kallad hjälte. Jag tycker att det var helt självklart att gripa in. Jag gjorde bara vad alla andra borde ha gjort. Det var många som bara stod och kollade på och som kom fram när polisen anlänt.

Enligt Nerikes Allehanda utsattes tre personer på natten mot söndagen för oprovocerat våld på olika platser i Örebro centrum. Polisen misstänker att det kan röra sig om samma gärningsmän i samtliga fall.

Publicerad: