Svenska hjältar

PRESENTERAS AV

Chris Kläfford uppträder på Svenska Hjältar-galan 2019

Av: 

Aftonbladet

SVENSKA HJÄLTAR

Den 18 december är det dags för succégalan Svenska hjältar – där sju vinnare ska prisas för sina medmänskliga och modiga insatser. Artisten Chris Kläfford uppträder med låten som har blivit galans ledmotiv: "Heroes" av David Bowie. 
– Det känns fantastiskt att få hylla människor som är så här stora hjältar, säger han.
Svenska hjältar är tillbaka på Viaplay, Viafree, TV3 och aftonbladet.se på onsdag 18 december kl 20.00.

Nu på onsdag 18 december sänds Aftonbladets Svenska hjältar-gala som hyllar medmänsklighet och hjältemod i vardagen från Cirkus i Stockholm. Galan sänds 20.00 på Viaplay, Viafree, TV3 och aftonbladet.se.

Sju vinnare ska prisas på scenen – och dessutom bjuds det på en hel del känslosamma framträdanden av kända artister.

Artisten Peter Jöback sjunger sin låt "När natt flyr" och artisten Jessica Anderssonuppträder med Lady Gagas "Til It Happens to You". "Heroes" av David Bowie har blivit något av galans ledmotiv genom åren – och i år är det Chris Kläfford som för musiktraditionen vidare och framför låten.

– Det är fantastiskt att få hylla människor som är vardagshjältar, stora hjältar. Jag tycker att det är bra att vi påminner varandra om att människor ska göra något när det väl gäller. Jag fäller alltid en tår en sådan här kväll, säger Chris Kläfford.

Den tidigare Idol-vinnaren har gjort en raketkarriär och blev en stor tittarfavorit med sin medverkan i årets America's got talent – där ett av hans framträdanden bland annat blev Sveriges mest sedda Youtube-klipp år 2019.

Svenska hjältar-galan är tillbaka för trettonde året i rad och görs sedan förra året i samarbete med Nordic Entertainment Group. Årets programledare är Peter Settman och Linnéa Claeson

Peter Settman är en av Sveriges mest uppskattade programledare och har bland annat lett Melodifestivalen och Idrottsgalan samt tv-succéer som Så ska det låtaoch Dansbandskampen.

– Jag är så glad över att få leda den här fina galan i år igen. Det är verkligen ett hedersuppdrag och det känns toppen att göra det tillsammans med Linnéa. Hon är perfekt för uppdraget! Hon är jätterolig att vara med och har ett fantastiskt samhällsengagemang, säger Peter Settman.

Linnéa Claeson är före detta handbollsspelare, influencer, samhällsdebattör och en av Aftonbladets mest lästa kolumnister som nu gör programledardebut.

– Det är verkligen en ära för mig att få stå på Cirkus den här kvällen och dela scenen med människor som gör det finaste man kan göra – visar civilkurage och står upp för andra. Mina hjärtefrågor är medmänsklighet, jämlikhet och civilkurage, det är vad jag brinner för allra mest. Och Svenska hjältar-galan personifierar ju precis det, säger hon.

Under galan kommer de att presentera vinnare i sju olika kategorier.

Vinnarna är framröstade av Svenska hjältar-juryn som består av ordförande Peter Settman och jurymedlemmarna Shima Niavarani, skådespelare, Marika Carlsson, komiker, Micael Bydén, överbefälhavare, Anders Bagge, musikproducent, Lill Lindfors, artist, Thomas Fogdö, f d utförsåkare, Margaux Dietz, influencer, Quincy Jones III, musikproducent och Sarah Dawn Finer, artist.

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sju hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!

Publisert:

LÄS VIDARE

Svenska Hjältar-galan 2019 – här ser du hela tv-sändningen

Prenumerera på Svenska Hjältars nyhetsbrev

Nyhetsbrevet för dig som inte vill missa några goda nyheter eller att läsa om alla fantastiska Svenska Hjältar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Svenska hjältar

Svenska hjältar

Chris Kläfford

Peter Settman

Linnéa Claeson

Cirkus

Stockholm