▸ Den indonesiska rätten liknar en asiatisk pyttipanna, fast med härliga grönsaker och strimlad omelett.
▸ Bangbang ji si – kycklingrätten med fräsch sallad och mycket smak med rostade sesamfrön och nymalen sichauanpeppar.
30 min
▸ Krispig sallad och gurka är goda tillbehör och de rostade sesamfröna ger en fin, nötig smak.
40 min
▸ Koka en härlig buljong till de svampfyllda wontonknytena.
15 min
▸ Det här är en av Jessica Frejs favoriträtter och vi kan bara hålla med, så gott.
20 min
▸ Banh mi fries – Smakrikt, frasigt, knaprigt, sött, surt, salt och umami i en härlig blandning.
45 min
▸ Den goda jordnötssåsen är enkel att göra och matchar den stekta kycklingen perfekt.
▸ Sätt fart på kycklingfärsen med koriander, vitlök och sambal oelek
▸ Mästerkocken Jennie Walldén berättar om Koreansk, Japansk, Thailändsk och Vietnamesisk mat.
1 min
▸ Banh mi – den här vietnamesiska mackan har blivit riktigt populär. Läckra smaker av marinerat och stekt fläskkött…
1 h
▸ Gyoza – små stekta och ångade knyten fyllda med kryddig fläskfärs.Så enkelt men ändå så otroligt gott.
▸ Asiatisk smörgåstårta – Lax, räkor, ingefära och koriander – läckert och fräscht ihop med yoghurt och lime.
▸ Matskribenten Pierre Orsander har valt ut sina favoritrestauranger i Malmö och i det här avsnittet visar han dig var du hittar de bästa nudlarna.
▸ Snabbare än så här går det knappt att laga mat. Rör ihop tillbehören och skiva laxen, klart.
▸ Asiatiska tacos. Här får den svenska biffen sällskap av asiatiska smaker och glasnudlar.
▸ Laxsallad med brynt smör-majonnäs. Det här är en matig sallad med mycket smak.
▸ Tom kha-gai soppa– en fantastiskt god soppa med lagom hetta. Den är en uppskattad rätt i Thailand och soppan har…
▸ Kokosglass. I Thailand använder man kokosmjölk på samma sätt som vi använder grädde i Sverige.
▸ Sesambollar med kycklingfärs. Blanda mixade bönor med kycklingfärsen och hylla sesamfröet på alla upptänkliga sätt.
▸ Enkel ramensoppa med tofu – ramensoppa behöver inte alls vara så komplicerad.
▸ En riktigt snabb rätt som kan stå på middagsbordet på bara 20 minuter.
▸ Tofu-tacos – tacos kan fyllas med en mängd olika ingredienser. Här möts det asiatiska köket med det mexikanska och blir…
▸ Riktigt gott att ha som förrätt eller som kvällssnack. Testa och lägg i lite andra ingredienser, till exempel räkor, för…
▸ En kall tomatsoppa kan vara perfekt att ta med sig på nästa picknick. Så här gör du världsmästaren Ola Wallin recept.
55 min
▸ – Jag älskar att tillaga auberginer så länge att de blir smältande mjuka i konsistensen.
▸ Här är en läcker och snabb förrätt som du kan förbereda i god tid innan middagen.