▸ Stjärnkocken Tommy Myllymäki om matsvinn och varför man aldrig ska försöka laga mat som proffsen
▸ Det blev nordiskt på prispallen när världens kocklandslag gjorde upp om vem som är bäst på matlagning.
▸ Stjärnkocken Mathias Dahlgren: ”Vardagsmat behöver inte vara tråkigt”
▸ Efter två brons i Årets kock och att ha representerat Sverige i Bocuse d’Or, gör sig Alexander Sjögren, 39, redo för nästa utmaning – finalen i Årets kock 2019.
1 h
▸ Helbakad rödspätta – en enkel rätt att förbereda men samtidigt otroligt imponerande.
▸ Senaste virala sportsnackisarna
▸ – Tack så hemskt mycket! – Vi har haft ett fantastiskt teamwork i gänget och levererat jättebra rätter.
▸ Bocuse d’Or har hållits i Frankrike vartannat år sedan 1987. Totalt har sex svenskar hamnat på pallen i tävlingen, här är några av dem.
▸ Sebastian Gibrand från Sverige är världens näst bästa kock. Med sina kalvracks vann han silver i kock-VM, Bocuse d’Or. Men så har han tränat 16 timmar om dagen i två år.
▸ – Backs! Plates! Gloves! – Yes chef! – You come over here! – Yes chef!
▸ Kocken och kokboksförfattaren Tommy Myllymäki bjuder på fänkål- och musselsoppa ur nya boken Soppa, potage & buljong och…
▸ Årets Kock – SM i professionell matlagning firar 35-årsjubileum i år. 28–29 september avgör finalen vem som ska koras…
▸ Inspirationen kom från svensk sommar – och det räckte till en silvermedalj för Sverige i kock-EM.
▸ Saftig, härlig textur som får det att vattnas i munnen. Kryddkombinationer som överraskar och små smaker som skapar…
▸ Den ikoniska kocken Paul Bocuse har dött, han blev 91 år gammal. Bocuse gjorde sig ett namn efter att ha startat ett…
▸ Matlagning. Med ett krispigt lamm och inbakt kronärtskocka tog Sebastian Gibrand hem segern i årets upplaga av den…
PLUS Soliga stranden, turkosa bad, en fet turistattraktion – eller rotselleri kokt i grisblåsa?