▸ Aftonbladets matskribent Jon Hansson summerar 2020 och blickar framåt
▸ Zero-waste-författaren om konsten att använda spill, spad och kanter
▸ Kokt potatis borde förvaras i kassaskåp, så värdefulla är de och får under inga omständigheter gå i soporna.
30 min
▸ Här kan du använda överbliven julskinka i stället för salsiccia. Servera gärna med rucola eller spenat.
2 h
▸ Mandariner, apelsiner, citroner och lime vill som så många andra frukter inte ligga och vara vackra i fruktskålen.
▸ Livsmedelsverket lanserar nyordet ”bäst före-snooza” för att uppmärksamma matsvinn, rapporterar Ekot.
▸ Spara tid och undvik matsvinn med inredningsexpertens enkla knep!
▸ Stjärnkocken Tommy Myllymäki om matsvinn och varför man aldrig ska försöka laga mat som proffsen
▸ Sirius-profilen bakom ny maträddarapp
▸ Tina Nordström tipsar: Ta vara på örterna
▸ DEBATT Debattören: Stor del av avfallet är oöppnade förpackningar
▸ De enorma mängder mat som slängs har förödandet effekter på klimatet. Bara i Sverige handlar det om 917 000 ton matavfall i soporna från hushållen.
▸ Närmare åtta av tio svenskar får dåligt samvete när de slänger mat. Här ger Josefin Fridstrand sina sex bästa tips på hur du minskar ditt matsvinn.
▸ Inför internationella matsvinnsdagen har vi frågat tre matprofiler om svinnet – och vad de själva gör åt det.
▸ ”Som konsument kan man göra enorm skillnad bara genom att välja vad man har på tallriken”, säger miljöforskaren Victoria Voss Bignet.
▸ Varje vecka räddar 17-årige Mickaëls organisation 1,5 ton mat från att slängas.
▸ Barnfamiljer har ångest över maten de slänger men vet inte vad de ska göra för att ändra sina vanor, visar en ny…
▸ Vill locka kunder med 50 procents rabatt
▸ Flera profiler vill bli ansiktet utåt för Paolo Robertos matmärke – men de får kalla handen av bolaget bakom produkterna.
▸ Flera butiker rensar hyllorna på Paolo Robertos matvaror efter sexköpsskandalen.
▸ Aftonbladets matskribent testar populära middagskassar
▸ Fräscha salladen från Årstidernas matkasse är både lättlagad och smakar gott.
▸ Enkelt och mättande utan lull lull.
▸ Kyckling med ratatouille och oregano från ICA:s klimatsmarta matkasse.
▸ När skolan skulle slänga överbliven lunch såg Tsegai chansen att hjälpa hemlösa.
▸ Forskaren Helén Williams om förpackningarnas fördelar