Aftonbladets samlade svenska recept med tips på hur du lagar god svensk mat från grunden.
35 min
▸ Kycklingfilé hamnar ofta på middagsbordet. Här är en lättlagad och god rätt med krämig och smakrik sås som kan bli hela…
1 h 30 min
▸ Sjömansbiff – tillagad med både ljus öl och porteröl. Servera gärna med inlagd gurka, rårörda lingon eller gelé.
40 min
▸ Lax i ugn – perfekt matlagning i vardagsrushen är att lägga allt på en plåt och skjutsa in i ugnen.
▸ Muffins är perfekt när barnen tröttnat på att baka chokladbollar. Snabba att baka och enkla att smaksätta på en mängd…
15 min
▸ Torkade äppelskivor – tunna, segkrispiga skivor av äpple är ett gott snacks som är enkelt att göra själv.
45 min
▸ Rårörda lingon är gott till husmanskost som raggmunk, köttbullar och wallenbergare.
▸ Så enkelt steker du bästa burgaren – med fin och maximal köttsmak
1 h
▸ Chokladhus – Har du tröttnat lite på pepparkakshus och behöver en ny utmaning – då är chokladhuset perfekt.
30 min
▸ Polkafudge – mjuk, söt fudge med krispigt polkakross på toppen. Fudge går att variera i all oändlighet med topping av…
▸ Kocken Mattias Larsson lär dig göra en smarrig brunchmacka med krämig äggröra och knaprig bacon.
▸ TEST ARTIKEL: Stekt sill – servera nystekt med potatispuré, brynt smör och lingon – det blir fantastiskt gott.
▸ Bruna bönor med fläsk. Visst kan man ta genvägen och köpa färdiglagade bruna men hemlagade är ju så mycket godare och…
2 h
▸ Dillkött – Vårt sätt att använda oss av ättika och socker i matlagningen är karakteristiskt för just svensk husmanskost…
10 min
▸ Halloumivåffla – två ingredienser och klar på några minuter. Vill du bjuda dig själv eller någon annan på en riktig god…
20 min
▸ Picklade kantareller – ett lyxigt tillbehör med anspråkslöst ursprung är Frallans picklade kantareller.
▸ Vegetarisk gryta – linsgrytan är en riktig klassiker och går att variera i det oändliga.
▸ Svampomelett är perfekt lunch eller som en lätt…
▸ Det här grundreceptet på äppelmos är jättegott och hur enkelt som helst att lyckas med.
▸ Frida Skattberg som driver bloggen Fridas bakblogg älskar chokladbollar, här är hennes bästa recept på nutellabollar.
▸ Trådrullar – smaksätt fyllningen med arrak eller punsch. Recept ur Birgitta Rasmussons nya bakbok Birgittas bästa recept…
▸ Pytt i panna med korv, rotfrukter och svamp – ta reda på resterna i kylskåpet och gör en läcker pytt i panna.
▸ Kantareller, räkor och kummin är bara så gott tillsammans. Perfekt rätt att använda den nyplockade kantarellen till, och…
▸ Västerbottenpaj – Västerbottens landskapsrätt är en riktig klassiker som passar till såväl lunch, middag som till…
▸ Aprikosdessert med konserverad frukt, vaniljkesella och mandelskorpor – kan det bli enklare?
25 min
▸ En efterrätt gjord på färdigköpt vaniljglass och rårörda lingon. Varm kolasås blir pricken över i.