Apple TV

Apples konkurrent till Netflix kan bli gratis

Appen blir tillgänglig för alla med Iphone, Ipad och Macbook

Av: 

Babs Drougge

Apples streaming-app ska likna Netflix men kan komma att bli gratis.
Apples streaming-app ska likna Netflix men kan komma att bli gratis.

TEKNIK

Apple jobbar för fullt med en egen streaming-app, och investerar miljarder i tv-produktioner.
Nu verkar det som att appen ska bli gratis för alla som har en Apple-produkt, uppger insatta källor för CNBC.

Redan tidigt nästa år planerar Apple att lansera sin tv-app, som spås hota streaming-jätten Netflix, uppger insatta källor för CNBC.

Appen ska kombinera eget producerat material med innehåll från prenumerationstjänster som Netflix och HBO. Enligt källorna kommer tv-appen att finnas förinstallerad på alla Apples produkter.

Apple ska under året ha spenderat omkring en miljard dollar i tv-produktioner, enligt Wall Street journal utvecklar eller producerar Apple just nu omkring 24 egna tv-program, som alltså ska erbjudas gratis i den nya appen.

Utöver detta kommer användarna att kunna teckna och komma åt abonnemang hos de andra streamingtjänsterna. Man får då möjlighet att ha alla ”tv-kanaler” i en och samma app, och tv-tittandet kan därmed bli mer likt det vi ägnade oss åt under linjär-tv:ns tid.

ANNONS EXTERN LÄNK

All TV i en och samma app – slå till på en Ipad billigast här!

Prisjakt

Det innehåll som Apple själva står för ska rikta sig mot en bred publik, utan barnförbjudna inslag. De öppnar också upp för egna betalabonnemang med mer avancerat innehåll (typ ”Game of Thrones”, fast utan sex och våld) längre fram, enligt källorna.

Motstånd från branschen

Apples projekt att revolutionera och ta med sig tv-tittandet in i den digitala eran är emellertid inte ett enkelt sådant.

Förutom den uppenbara utmaningen i att hitta innehåll som tilltalar alla typer av människor, har företaget haft svårt att få till nödvändiga samarbeten med stora mediebolag. Att ge bort tv-material gratis ses inte på med blida ögon av tv-branschens jättar.

Apple har nämligen pekats ut som en av skurkarna bakom musikindustrins ”kollaps”, när de gav sig på att sälja enskilda låtar för en knapp dollar via Itunes. Många är därför oroliga att Apple ska börja kontrollera och skapa nya spelregler även för tv-branschen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Test: Iphone Xs Max – bäst och störst av alla

ÄMNEN I ARTIKELN

Apple TV

Apple

Netflix

Macbook

Iphone

HBO

Ipad