Thailand
Pla Thord Rad King
Uppdaterad 2018-11-22 | Publicerad 2000-10-21
4 personer
(Thailändsk fiskrätt)
Ingredienser
1 kg köttig vit fisk
8 msk olja
3 hackade vitlöksklyftor
2 msk riven ingefära
2 skivor skinka (strimlad)
2 msk fisksås
1 tsk socker
2 tsk peppar
8 msk vatten
Så här gör du:
1. Skölj och rensa fisken. Skär skåror på sidorna av
fisken och stek den gyllenbrun i oljan. Lägg fisken åt
sidan och håll den varm.
2. Bryn vitlöken och ingefäran i samma olja. Tillsätt skinkan och sautera i två minuter.
3. Tillsätt fisksås, socker, peppar och vatten. Blanda väl och låt koka upp. Häll såsen över fisken och garnera med schalottenlök.
4. Servera med ris.
Receptet kommer från:
Färg- och kryddstarkt
www.bangkok.com/larry/thaifood.html
Thai på en minut
www.cooking.com/advice/adfeatu1.asp?Alias=AR_thaimin&Home=reciMess1L1
Recept från: