Thailand

Pla Thord Rad King

Uppdaterad 2018-11-22 | Publicerad 2000-10-21

4 personer

(Thailändsk fiskrätt)

Ingredienser

1 kg köttig vit fisk

8 msk olja

3 hackade vitlöksklyftor

2 msk riven ingefära

2 skivor skinka (strimlad)

2 msk fisksås

1 tsk socker

2 tsk peppar

8 msk vatten

Så här gör du:

1. Skölj och rensa fisken. Skär skåror på sidorna av

fisken och stek den gyllenbrun i oljan. Lägg fisken åt

sidan och håll den varm.

2. Bryn vitlöken och ingefäran i samma olja. Tillsätt skinkan och sautera i två minuter.

3. Tillsätt fisksås, socker, peppar och vatten. Blanda väl och låt koka upp. Häll såsen över fisken och garnera med schalottenlök.

4. Servera med ris.

Receptet kommer från:

bempa.tripod.com/Thaifood.htm

Färg- och kryddstarkt

www.bangkok.com/larry/thaifood.html

Thai på en minut

www.cooking.com/advice/adfeatu1.asp?Alias=AR_thaimin&Home=reciMess1L1

Recept från:

Följ ämnen i artikeln