Ulf Kristerssons jätte­fest på Rosen­bad – 350 personer inbjudna

Publicerad 2024-01-18

Statsminister Ulf Kristersson.

Ulf Kristersson firade 60-årsdagen med en resa till Sydamerika.

Nästa vecka är det dags för den stora festen – med en bjudning för över 350 personer på Rosenbad.

Kostnaden står regeringskansliet för, men vad notan landar på vill man inte avslöja.

Statsminister Ulf Kristersson (M) fyllde 60 år den 29 december. Födelsedags­presenten blev en resa med familjen till Sydamerika.

– Det var en dröm som min handlings­kraftiga fru bestämde sig för skulle genomföras. Så det är en gemensam födelsedags­present. Vi blir borta totalt 10 dagar, sa han till Aftonbladet i samband med födelse­dagen.

På onsdag nästa vecka kommer Kristersson hålla en fest på Rosenbad. Inbjudningar kommer gå ut till 350 personer.

”Bland de inbjudna finns representanter för organisationer, partier, myndigheter och näringsliv samt personer som statsministern har träffat i sitt arbete och som gör viktiga insatser i samhället” skriver Jenny Ryderstedt på regeringskansliets presstjänst.

Regeringskansliet betalar

Hon tillägger att liknande mottagningar har arrangerats när tidigare statsministrar fyllt jämnt, exempelvis vid Stefan Löfvens 60-årsdag.

Vad kostnaden blir vill regeringskansliet inte avslöja, mer än att den ligger på samma nivå som likande arrangemang tidigare och att det i efterhand går att begära ut fakturor för mottagningen.

”Kostnaden bärs av regeringskansliet då mottagningen äger rum inom ramen för rollen som statsminister”, tillägger Ryderstedt.

Kristersson uppmärksammades även av regeringskansliet dagarna innan jul. På sociala medier publicerade han en film där ministrarna sjöng ”Ja må du leva”.

Överraskades med bubbel och tårta

”Blev ordentligt överraskad med tårta och bubbel i förmiddags av mina fina kollegor i regeringen. Och tack för alla gratulationer i förskott från er här på Instagram. Man borde faktiskt fylla år oftare”, skrev Kristersson på Instagram.

I augusti 2017 hölls ett tårtkalas för dåvarande statsminister Stefan Löfven i Rosenbad.

”I dag firade jag min 60-årsdag på jobbet. Det bjöds på sång av statsrådskollegor och av fantastiska Ulrika Ölund från min hembygd. Tack för musiken och för alla som kom för att fira mig”, skrev Löfven på Instagram.

Över 350 personer kommer få en inbjudan till festen på Rosenbad.

Följ ämnen i artikeln