20-årige Elliott fortfarande försvunnen – nya sökinsatser planeras

Publicerad 2024-01-06

Försvunna Elliott, 20.

20-årige Elliott från Skellefteå har varit försvunnen i över en månad.

Nu planeras nya stora sökinsatser för att hitta honom.

– Den bästa hjälpen vi kan få är att folk åker ut och söker, säger hans mamma Anna.

Kvällen den 28 november försvann 20-årige Elliott från Skellefteå.

Ingen vet var han befinner sig och sökinsatserna efter honom fortsätter med full kraft. I helgen hade Missing people planerat att söka efter honom, men på grund av kylan har insatsen flyttats till nästa lördag.

Martin Persson från Missing People säger att man planerar att söka med bilar då, och längs vägar i Västerbotten och upp emot Luleå där man inte varit än.

– Vi har kört mycket bilsök tidigare, men nu blir vi rätt många bilar och vi kommer ta de områden som inte är sökta än. Vi kommer söka längs vägar i inlandet. Vi vet ungefär hur mycket bensin han hade i tanken, och ungefär hur långt han hade kunnat komma, säger han.

Sista spåret efter Elliott

Elliott lämnade jobbet vid 15.30-tiden den 28 november, och satte sig med största sannolikhet i sin bil, en mörkgrå Volvo S80.

Efter det har hans mobil ”pingats” i området kring Jävre, cirka sex mil norr om Skellefteå. Då var klockan 21.21 på kvällen. Där slutar spåren.

Polisen misstänker inget brott i samband med Elliotts försvinnande, men utreder händelsen som människorov för att kunna frigöra resurser.

– Det enda vi vet är var hans telefon har varit, och det är det vi utgår ifrån. Vad som hänt därefter vet man inte. Det var snöstorm längs kusten men inte lika dåligt väder i inlandet, så han kan ju ha valt att köra där, säger Martin.

”Tacksamhet till alla som hjälper”

För Elliotts familj har den senaste tiden varit svår och kantad av oro. Samtidigt känner de en stor tacksamhet till alla som hjälper dem att söka efter Elliott.

– Vi har haft en fruktansvärd tid och de här högtidsdagarna har varit mycket jobbiga, men den här uppslutningen som har blivit gör att vi känner enorm tacksamhet, säger hans mamma Anna Larsson.

– Det är ett enormt stort sökområde, så den bästa hjälpen vi kan få är att folk åker ut och söker, fortsätter hon.