Polisen använder Facebook i mördarjakt

Uppdaterad 2013-04-30 | Publicerad 2007-11-06

Meredith Kerchers mördare kan finnas på bild

Utbytesstudenten Meredith Kercher, 21, hittades död efter en Halloween-fest.

Nu jagar polisen mördaren med hjälp av bilder som 21-åringen lagt ut på Facebook.

Meredith Kercher från Storbritannien kom till den italienska staden Perugia för tre månader sedan. I fredags gick hon och några andra utbytesstudenter ut för att festa på bar i centrum.

Senare på natten hittades 21-åringens mobiltelefon i en närliggande trädgård. Fyndet fick polisen att misstänka att någonting inte stod rätt till och man spårade därför upp ägaren.

När de kom till kvinnans hus, som ligger strax utanför staden, var det ingen som öppnade. Väl inne gjordes den förskräckliga upptäckten. Merediths hals var avskuren och hon låg död i sin säng. Obduktionen visade att hon hade haft sexuellt umgänge kort innan hon dog men det finns ingenting som tydde på att samlaget inte var frivilligt. Polisen i Perugia försöker nu med hjälp av bilder som Meredith och hennes vänner lagt ut på Facebook spåra mördaren. Flera av bilderna togs under mordnatten.

- Polisen kom hit och visade mig bilder av Meredith och hennes vänner. De sa att de tagit dem från Facebook, säger Pasquale Pisco, som äger baren där studenten tillbringade sina sista timmar i livet.

Enligt Pisco var polisen särskilt intresserade av tre av Merediths manliga vänner, uppger Sky News.