Ny skandalbok om David Camerons vilda studietid

Uppdaterad 2015-09-22 | Publicerad 2015-09-21

Premiärministern anklagas för att ha medverkat i urspårade riter

Lyxfester, supande – och invigningsritualer där könsorgan stoppades in i munnen på en död gris.

I en inofficell biografi presenteras chockerande uppgifter om den brittiske premiärministern David Camerons tid vid Oxfords universitet.

– Det var motbjudande, säger en tidigare student.

David Cameron var med i flera hemliga sällskap under studietiden. Ett av dem var Piers Gaveston – ökänt för sina bisarra invigningsritualer.

Universitetet i Oxford är ett av Storbritanninens mest prestigefyllda lärosäten. Men under den välputsade fasaden finns en mörk sörja av hemliga elitsällskap, skandalfester och minst sagt tveksamma riter.

Genom åren har många Oxford-alumner klättrat till tunga positioner i det brittiska samhället. En av de tidigare studenterna som tagit sig till den absoluta samhällstoppen är premiärminister David Cameron.

Ska finnas bildbevis

Enligt den nya biografin ”Call me Dave”, som skrivits utan Camerons tillstånd, påstås premiärministern ha kastat sig tämligen handlöst in i de mer ljusskygga aktiviteterna på Oxford.

När Cameron anslöt sig till sällskapet ska han enligt boken ha stoppat sitt könsorgan i munnen på en död gris. Den chockerande uppgiften kommer från en person som läste vid Oxford samtidigt som Cameron, och som nu är ledamot i det brittiska parlamentet.

Källan påstår också att händelsen fångats på bild. Biografiförfattarna har dock inte lyckats få tag på något foto, rapporterar Daily Mail.

”Förakt för fattiga”

Cameron studerade filosofi, politik och ekonomi på Oxford mellan 1985 och 1988. Han var då med i flera slutna elitgrupperingar. I ”Call me Dave” kritiserar flera ex-studenter kulturen vid universitetet.

– Det handlar bara om att visa förakt för fattiga. Det handlar om meningslös förstörelse, sanslöst överflöd och en ganska ful sida av överklassens liv. Det är motbjudande, säger en tidigare student enligt.

Enligt brittisk press har representanter för David Cameron vägrat att kommentera uppgifterna i biografin.

Följ ämnen i artikeln