Ny nordirländsk varning om brexit

Luxemburg, TT:s korrespondent

Publicerad 2018-10-15

Sammy Wilson är ledamot av det brittiska parlamentet för nordirländska unionistpartiet DUP och samtidigt partiets talesman i brexitfrågor. Arkivfoto.

Nordirländska unionistpartiet DUP är fortfarande inte förtjusta i vad som diskuteras kring en eventuell brexit-uppgörelse mellan EU och Storbritannien.

Både EU och Irland får nu hård kritik från DUP, som säger sig föredra ingen uppgörelse alls snarare än vad som ligger på bordet.

– Med tanke på hur de uppför sig och det hörn de har målat in Theresa May så kan jag för tillfället inte se något avtal som kan få majoritetsstöd i (det brittiska) parlamentet. Så det är troligen oundvikligt att vi kommer att landa i ingen uppgörelse alls, säger DUP:s brexittalesman Sammy Wilson till tidningen Belfast Newsletter.

EU:s stats- och regeringschefer ska diskutera brexitläget vid en toppmötesmiddag i Bryssel på onsdag. Förhoppningen är då att man ska anse sig ha kommit tillräckligt långt för att kunna utlysa ett beslutande brexittoppmöte till mitten av november. Efter helgens förhandlingar uppges parterna dock fortsatt stå långt från varandra.