Vittnet: Jag hörde mordet i telefonen

Publicerad 2014-01-19

PÅARP. Kvinnan satt i Marocko och pratade med sin vän i Sverige när kaoset bröt ut.

I telefonen kan hon ha blivit vittne till mordet på 46-åringen.

– Det var fruktansvärt. Det var fullständig tumult när han överfölls i sitt rum. Han ropade mördarens namn flera gånger och jag skrek och undrade vad som pågick. Man jag fick inget svar.

I går hittades en död 46-årig man i en dunge intill ett industriområde i Påarp utanför Helsingborg. Enligt polisen tyder allt på att han mördats.

– Både han och en 22-åring, som båda bott i min verkstad, försvann spårlöst förra fredagen. Det var mycket märkligt eftersom vi var goda vänner och båda plötsligt var borta utan att säga något till mig, säger Osama Daknash.

”Blev misstänksam”

Verkstadsägaren berättar att han lyckades nå 22-åringen dagen efter och han då ska ha sagt att han var i Landskrona och att den andre mannen rest till en kamrat i Norge.

– Men allt efter som dagarna gick blev jag alltmer misstänksam. Bland annat hade 22-åringens alla kläder försvunnit medan den andre mannens kläder och dator fanns kvar i hans rum i verkstaden. Däremot var hans sängöverkast borta. Ingen av dem svarade på mina samtal.

I onsdags ringde Osama polisen och berättade att hans två inneboende var försvunna.

Då satt redan 22-åringen hos polisen, anhållen misstänkt för att ha försökt skjuta ihjäl en 29-årig kvinna i Gyttorp, Nora.

– När jag nu i fredags undersökte deras sovplatser hittade jag blodspår. Det var välstädat men lite blod fanns ändå kvar. Jag meddelade polisen detta direkt, säger Osama Daknash.

Samtidigt blev han kontaktad av en anhörig till 46-åringen, bosatt i Grekland.

– Hon hade förgäves sökt honom i flera dagar och hade nu upptäckt att han varit uppkopplad på Skype sent förra torsdagen. Då hade han haft kontakt med en kvinna i Marocko.

”Pratat via Skype”

Det visade sig att den marockanska kvinnan via sin dator kan ha blivit vittne till mordet.

– Jag har känt den här mannen i drygt fyra år. Vi fick kontakt via nätet och har ofta pratat med varandra via Skype, säger kvinnan i telefon till Aftonbladet.

Hon fortsätter:

– Förra torsdagen klockan 23.21 kopplade vi upp oss och efter bara en liten stund hörde jag kraftiga dunsar. Han skrek ett namn och så: "Nej, nej vad gör du? Gör inte så!" Och så skrek han samma namn igen.

Enligt den marockanska kvinnan var det 22-åringens namn han använde.

– Jag hörde glas och porslin krossas, jag hörde kraftiga dunsar gång på gång. Det var fullständigt kaos.

Hon låter förtvivlad när hon berättar.

– Jag ropade hans namn och undrade vad som hände. Men han svarade inte. Efter cirka en kvart kunde jag höra några mycket tunga djupa andetag sedan stängde någon, sannolikt mördaren, av hans dator, säger kvinnan.

Beredd åka till Sverige

Hon berättar att hon försökte ringa upp 46-åringen flera gånger samma kväll.

– Men ingen svarade. Nu när han hittats mördad förstår jag varför.

– Däremot fattar jag inte varför någon ville denne fine man något illa.

Kvinnan säger att hon är beredd att låta sig höras av svensk polis och eventuellt komma till Sverige och vittna.

– Ett villkor är att jag inte blir hörd av polisen här i Marocko, säger hon med eftertryck.

Hon är hundraprocentigt säker på att det var mordet på 46-åringen hörde.

– Det är så fruktansvärt, säger hon med låg röst.

I går – drygt en vecka efter samtalet – hittades 46-åringen mördad ett hundratal meter från verkstaden i Påarp där han bodde.