Mystiska föremål observerade

Publicerad 2014-03-24

Kinesiska myndigheter uppger på måndagsmorgonen, svensk tid, att "mystiska föremål" har observerats i Indiska oceanen.

Det rör sig om vita fyrkantiga objekt som ligger utspridda.

Besättningen på ett kinesiskt plan som hjälper till i sökandet efter försvunna MH370 ska ha sett föremålen omkring 2 500 kilometer väst från staden Perth i Australien - i samma område som föremål tidigare har observerats, rapporterar flera internationella medier.

Ska ligga utspridda

"Flera vita, fyrkantiga föremål" ha setts i havet, utspridda över en flera kilometer lång sträcka, uppger Sky News och hänvisar till kinesiska nyhetsbyrån Nya Kina.

Talespersonen för det kinesiska utrikesdepartementet, Hong Lei, säger dock till Reuters att Kina vill understryka att det inte bekräftats att objekten är från det saknade flygplanet.

Den australiska sjöfartsmyndigheten Amsa bekräftade strax efter klockan sex på måndagsmorgonen, svensk tid, att man meddelats om att föremål observerats.

USA skickar specialutrustning

Australiens vice premiärminister Warren Truss uppger att inget av värde hittades under söndagen.

Både flygplan och den kinesiska isbrytaren Snödraken är på väg till området. Sammanlagt hjälper tio flygplan och flera fartyg nu till i sökandet, men sämre väderutsikter försvårar arbetet.

Samtidigt har USA meddelat att man kommer att skicka en av sina högteknologiska detektorer till sökområdet för att försöka hitta den svarta lådan.

Följ ämnen i artikeln