Hells Angels-topp försvunnen – misstänks ha mördats

Publicerad 2024-04-20

En högt uppsatt Hells Angels-man är försvunnen.

Nu misstänker polisen att han blivit mördad, enligt källor till Acta Publica.

– Det är ovanligt att de gör såhär, säger Ola Fredriksson, specialist på mc-gäng hos Acta Publica.

Hells Angels-profilen släpptes från fängelset i höstas. På bilden den välkända loggan som många medlemmar bär på sina kläder.

Mannen, som är i 50-årsåldern, har i många år varit medlem i Hells Angels avdelning i Göteborg.

På sin skinnväst hade han ett märke med orden ”Filthy few” – som enligt polisen betyder att man mördat för den kriminella mc-klubben.

2012 dömdes han till fängelse för ett uppmärksammat knivmord på High Chaparrals camping i samband med en motorcykelträff. Men hovrätten beslutade senare att frikänna honom för brottet.

I höstas släpptes han från fängelset efter att ha avtjänat ett straff för att ha trängt sig in hemma hos en kvinna, hotat henne och hållit henne fången.

”Är ovanligt”

Nu är han försvunnen, uppger researchföretaget Acta Publica i sin kvartalsrapport över den kriminella mc-miljön i Norden.

Enligt källor till Acta Publica kan han ha blivit mördad.

– Han har förmodligen orsakat något som gjort att han blivit utesluten och de har tvingats att ta bort honom. Men det är ovanligt att de gör så här. Det är flera som gått ut utan att något har hänt dem, säger Ola Fredriksson.

”Har råkat ut för något”

Mannen ska ha lämnat klubben i status ”out”, vilket innebär att man blir utesluten ur HA-miljön och tvingas ta bort sina tatueringar som är kopplade till klubben.

– Det här eventuella mordet i Göteborg är anmärkningsvärt. Det är inte ovanligt att de utesluter sina egna, men det är ovanligt att de gör på det här sättet, säger Ola Fredriksson och fortsätter:

– Det är flera som har gått ur utan att något har hänt dem. Ofta får de betala en summa och sedan är de fria att gå.

Polisen i Göteborg bekräftar för Göteborgs-Posten att man utreder försvinnandet.

– Vi vet när han försvann, men vi vet inte hur. Därför har vi av rena utredningstekniska skäl startat en mordutredning för att se om han har blivit mördad. Han har levt i en ganska så kraftigt kriminell miljö i större delen av sitt vuxna liv, vilket gör att det ligger nära till hands att han har råkat ut för något, säger Peter Kron, gruppchef vid enheten för grova brott i polisområde Storgöteborg till GP.

Följ ämnen i artikeln