Martin Marmgren hoppar av språkrörsstriden

Publicerad 2023-11-11

Martin Marmgren väljer att hoppa av sin kandidatur till nytt språkrör i Miljöpartiet.

– Det framtår för mig som tydligt att det kommer stå mellan Daniel Helldén och Magnus P Wåhlin och då känner jag att det blir mest konstruktivt om jag kliver av så det blir tydligt inför kongressen vad man har att välja på.

Nästa helg kommer Miljöpartiet välja en efterträdare till Per Bolund på sin kongress i Örebro.

De tre starkaste kandidaterna har hittills varit Magnus P Wåhlin, Martin Marmgren och valberedningens förslag Daniel Helldén.

Men nu hoppar alltså Marmgren av sin kandidatur, något som Expressen var först att rapportera om

– Jag får konstatera att jag har ett stöd i partiet men det framstår för mig som tydligt att det kommer stå mellan Daniel Helldén och Magnus P Wåhlin ( i valet av nytt språkrör reds anm) och då känner jag att det är mest konstruktivt för processen är att jag kliver av så det blir ännu tydligare inför kongressen vad det är det har att välja på, säger Marmgren när Aftonbladet når honom på telefon.

Martin Marmgren.

Marmgren förklarar även varför han valde att ge sig in i striden som språkrör från första början.

– Jag tror att jag skulle haft bra förutsättningar att nå ut till nya väljargrupper och bredda partiet. Jag har tror att jag i en företrädande roll som språkrör skulle kunna öka vårt förtroende, säger Marmgren.

Magnus P Wåhlin 

Ställer sig inte bakom någon

Han är också tydlig med att han anser att både Magnus P Wåhlin och Daniel Helldén är bra kandidater till språkrörsposten och att hans avhopp inte handlar om att ställa sig bakom någon av dem.

– Både kommer att driva partiets politik som vi beslutar gemensamt på kongressen. Det kommer bli bra oavsett vem, det är två kandidater som kommer bli bra språkrör båda två.

Allt pekar nu på att Daniel Helldén eller Magnus P Wåhlin kommer att väljas som nytt språkrör nästa helg. Martin Marmgren uppger dock att han gärna fortsätter i sin nuvarande roll där han sitter i partistyrelsen.

– Vill partiet ha kvar mig fortsätter jag gärna där. Annars kommer min vardag vara att fortsätta jobba som polis och försöka göra nytta där och på den arenan. Det har också varit ganska mycket kring den här kandidaturen så jag hoppas även på lite mer lugn nu och få lite mer familjtid, säger Marmgren.

Daniel Helldén