Kostymrånare greps efter biljakt 

Publicerad 2015-11-03

Beväpnade män band fast person vid grovt rån

Minst tre beväpnade och maskerade män rånade i natt hotell Lappland i Lycksele.

En anställd bands fast i samband med rånet.

– Jag väcktes av larmet och kunde se det via min telefon, säger hotellets vd till Brottscentralen.

Polisen larmades till hotell Lappland tidigt i morse sedan hotellet utsatts för ett grovt rån. Minst tre maskerade och beväpnade män hade rånat hotellet och bundit fast en person ur personalen.

Hotellets vd Mattias Forsgren väcktes strax före klockan 03 av larmet till sin telefon och kunde följa händelseförloppet via länk. 

– Jag var tvungen att titta både en och två gånger innan jag förstod vad som hände och kunde larma polisen. Det är första gången det sker och det känns jättetråkigt, säger han.

Mask och kostym

När Mattias Forsgren larmade polisen fick han inget svar men kunde via sin telefon se hur rånarna lämnade hotellet. På videon syns två personer inne på hotellet, klädda i mask och kostym. Exakt hur rånarna var klädda vill inte polisen kommentera.

– Vi har en rätt bra bild av hur det hela gått till, men detaljer om hur de var klädda och vad de var beväpnade med vill vi inte gå in på, säger Peder Jonsson, informatör på polisen Norrbotten.

Stoppades efter polisjakt

Polispatruller från hela regionen deltog i polisinsatsen, och efter en biljakt kunde tre personer gripas med hjälp av en spikmatta. 

– Vi fick korn på en bil men de ville inte stanna så efter en stunds efterföljande kunde vi stoppa dem i Bjurholm, säger Peder Jonsson.

De tre männen är gripna misstänkta för inblandning i rånet men polisen utesluter inte att det finns fler inblandade. Nu vill polisen komma i kontakt med personer som sett bilar i området under natten. 

– Det är ju en tid på dygnet när det är väldigt lugnt på inlandsvägarna, så om det är någon som har sett något är vi väldigt intresserade av att komma i kontakt med dem. 

Följ ämnen i artikeln