Ettåring skadades – Ikea stänger av rullbandet

Publicerad 2015-03-26

Det lilla barnet fastnade i rullbandet och skadade fingret allvarligt.

Nu har Ikea beslutat att stänga av rullbanden på varuhuset i Kungens kurva.

– Det var blod på marken och mamman skrek, det var allvarligt, säger vittnet Carola till Aftonbladet.

Händelsen utspelade sig på Ikea-varuhuset i Kungens kurva vid 17.30 på onsdagseftermiddagen.

– Plötsligt hörde vi skrik. Det var mamman som verkade ha fått en chock och skrek rakt ut. Den lilla pojken hade fastnat i rullbandet på något sätt, säger vittnet Carola till Aftonbladet.

Flera anställda och kunder skyndade dit för att hjälpa det lilla barnet, som enligt uppgifter på plats bara var ett år gammal, och den tagna mamman.

– Många hjälpte mamman som verkade väldigt chockad. En person höll pojken och hade virat något kring hans finger. De höll också något för hans ögon så att han inte skulle se, men han grät mycket så klart, säger Carola.

Rullbanden stängs av

Det är fortfarande oklart hur olyckan har gått till men Carola tror att barnet på något sätt fastnade i rullbandet med fingret.

Ikea bekräftar incidenten, men kan inte säga något om händelseförloppet eller hur allvarligt skadat barnet blev.

– Vi hade en incident igår där ett barn skadade sig, men jag kan inte gå in på några detaljer av hänsyn till familjen, säger Anna Pilkrona Godden, pressansvarig på Ikea Sverige.

Rullbanden, som finns i anslutning till entrén, har stängts av som en säkerhetsåtgärd.

– Säkerheten för våra kunder och medarbetare är viktigast för oss. Vi har valt att stänga av rullbanden för att kunna undersöka dem ordentligt. Vi beklagar att det hände och vi kommer följa upp det med familjen, säger Anna Pilkrona Godden.

Ifrågasätter säkerheten

Carola blev illa berörd av händelsen och ifrågasätter nu om rullband och rulltrappor är tillräckligt säkra.

– Det är hemskt att det händer. Det har varit flera sådana här händelser och man borde verkligen göra något åt att risken finns. Jag fastnade själv som barn, med min termobyxa. Hemskt var det.

Följ ämnen i artikeln