Fyll på med mer ful och äcklig färdigmat

Det är ett rent lotteri.

Att köpa fryst färdigmat och se den i vitögat efter värmningen kan få en att undra:

Har jag eller ska jag?

Vi trattar i oss över 74 miljoner frysta enportionsrätter i Sverige på ett år.

Lite drygt åtta var, alltså, men vi är somliga som äter betydligt fler och det finns förstås de som hellre sliter av sig armen än ställer in en form i mikron.

Det är billigt och snabbt och bekvämt.

Fast inte alltid så gott och man ska nog vara blind på båda ögonen för att anblicken ska få snålvattnet att rinna till.

Hujedamig, så äckligt det oftast ser ut när man får ut formen.

Hittills har jag fått traska genom färdigmatsträsket och försökt komma underfund med det ätliga utbudet via trial and error.

Nu har jag hittat sajten www.fulmat.se som recenserar rätterna både vad gäller utseende, konsistens, smak och helhet.

Visserligen ligger det rätter som gått ur sortimentet på sidan men den uppdateras regelbundet och vem som helst kan skriva sin egen recension som man får posta via www.matforum.se under färdigmatsrecensioner.

Det är ju ett utmärkt sätt att trycka in tummen i ögat på leverantörerna.

Bland de fulaste rätterna finns de som bilderna visar: Billys panpizza Bolognese, Findus Lax Hollandaise och Dafgårds Pasta spenat & ricotta.

Godast enligt fulmat.se är Findus Lövtunn bit, Findus Kyckling på indonesiskt vis och Dafgårds Biff kebab.

Till de äckligaste hör Weight Watchers Biff bearnaise, Findus Kyckling bacon och Findus XL Hamburgertallrik.

Men finns det några snyggingar eller är det stört omöjligt att göra mat som ser frestande ut?

Det finns ju det. Dafgårds Lammjärpar får högsta betyg både för sitt utseende och smak.

Och därmed är det bevisat att det går att göra frysmaten både god och vacker.

Så varför nöja sig med den fula och äckliga?

Fyll på med recensioner, bara.

Följ ämnen i artikeln