Publicerad 2015-11-22

Slog Tillberga – går upp i tillfällig serieledning

Ifrågasatta efter en svag säsongsstart.

Nu är ordningen återställd för fjolårsmästaren Västerås.

Laget besegrade Tillberga med 5–2 och är därmed nya serieledare i bandyns elitserie.

Västerås Jonas Nilsson.

De regerande mästarna inledde säsongen knackigt. På de tre första matcherna blev det bara en vinst och två förluster, vilket möjligen fick en del att tvivla på lagets kapacitet.

Men nu verkar det som att Västerås har kommit igång – och det rejält.

Laget gick in till söndagens derby mot bottengänget Tillberga med fyra raka segrar i ryggen.

Nu har segersviten förlängts med ytterligare en match.

Avgjorde i andra halvlek

Laget fick dock slita för de två poängen.

Tillbergas Robin Andersson öppnade nämligen målskyttet på straff i den 17:e minuten i ett läge då Västerås precis hade haft två mål bortdömda inom loppet av en minut. Tillberga spelade klokt efter sina resurser och Västerås hade svårt att komma till målchanser.

Då klev Jonas Nilsson fram och ordnade en psykologiskt viktig kvittering just före paus.

Målet väckte Västerås som i den andra halvleken ökade tempot och fullkomligt körde över Tillberga. Simon Jansson sköt 2-1 direkt i den andra akten innan lagkamraterna Anders Bruun, Tobias Holmberg och Mikael Olsson fastställde slutresultatet 5-2 inför 2 523 åskådare i ABB Arena Syd.

I och med segern tar Västerås över serieledningen och ligger nu en poäng före tvåan Villa Lidköping, som dock har en match mindre spelad.