Dubbla succébyten låg bakom Atlético Madrids avancemang

Publicerad 2024-01-25

I minut 66 bytte Diego Simeone ut anfallsparet Antoine Griezmann och Alvaro Morata för Memphis Depay och Angel Correa.

Det skulle visa sig bli ett genidrag.

Den inhoppande duon låg bakom matchens enda mål som sköt Atlético Madrid till semifinal i Copa del Rey.

Det var länge en mållös kvartsfinal mellan Atlético Madrid och Sevilla, och det såg ut att gå mot förlängning.

Men sedan gjorde tränare Diego Simeone bytet som fick hela Wanda Metropolitano att höja på ögonbrynen.

Anfallsduon Antoine Griezmann och Alvaro Morata klev av, och in kom i stället den något mer kritiserade duon Memphis Depay och Ángel Correa.

Det skulle visa sig vara helt rätt drag.

Sista matchen i Atlético?

I minut 79 bröt Correa in från kanten, och hittade fram till Memphis Depay som kunde stöta in matchens enda mål från nära håll.

Correa låg därmed bakom avgörandet i vad som mycket väl kan vara argentinarens sista match i klubben.

28-åringen har ryktats bort flitigt under januari månad, och sägs vara nära en flytt till Saudiarabien och Al-Ittihad.

Atlético Madrid vann matchen med 1–0, och gladast för det är nog Antoine Griezmann.

Fransmannen missade nämligen straff i den första halvleken, efter att ha halkat i skottmomentet.

Alla semifinallag klara

Därmed är alla fyra semifinallag klara.

Mallorca, Real Sociedad, Athletic Club och Atlético Madrid gör upp om cupguldet.

Vilka som möter vilka eller när matcherna spelas är dock ännu inte klart.

Semifinalerna sänds exklusivt i Plus hos Sportbladet.