BP skrällde efter dubbla utvisningar för Häcken

Uppdaterad 2018-04-24 | Publicerad 2018-04-09

Tacklingen som gav Falsetas rött kort.

Nykomlingen BP skrällde mot Häcken med en 2–0-seger.

Göteborgslaget rasade mot domaren Kaspar Sjöberg efter att ha drabbats av två utvisningar och fått tränaren Andreas Alm uppvisad på läktaren.

– Det är många situationer vi behöver prata om. Det är mycket känslor så jag ska inte säga för mycket, säger lagkaptenen Rasmus Lindgren till CMore.

Först drog Häckens finske mittback Juhani Ojala baksidan av låret på Grimsta IP efter bara en minuts spel. Emil Wahlström kom in i stället.

Sedan åkte förväntade topplaget Häcken på en fin kontring från hemmalaget BP efter 19 minuter.

Eric Omondi sprintade ifrån Adam Andersson och norrmannen Bajram Ajeti bröstade vackert in 1–0 för BP.

– Inlägget kom lite lågt så jag fick göra en Balotelli-vridning för att få in bollen. Det är därför man tränar på gymmet, för att klara av sådana saker, säger Ajeti till CMore.

Faltsetas utvisad...

Häcken åkte på ytterligare ett bakslag före paus.

Alexander Faltsetas fullföljde en glidtackling med båda fötterna efter att domaren Kaspar Sjöberg blåst frispark för Häcken (!) och drog då direkt fram det röda kortet för Häckenmittfältaren i 42:a minuten.

Uppförsbacken blev ännu brantare för Häcken en bit in i den andra halvleken.

I en kontring fällde BP:s Mohanad Jeahze Häckens Daleho Irandust som var på väg framåt i en kontring.

Domare Kaspar Sjöberg dömde frispark för Häcken, varnade Jeahze men Irandust var så irriterad att han, med ett gult kort sedan tidigare, gick fram och bröstade till Jeahze som föll tungt mot marken.

...och Irandust och Alm...

Domare Sjöberg drog fram varning två till Irandust och rött kort för den unge Häckentalangen.

Hisingslaget spelade då med bara nio man på planen.

Bara några minuter senare visades dessutom tränaren Andreas Alm upp på läktaren.

Trots två man färre på planen, och Alm på läktaren, var en kvittering för Häcken inte långt borta i slutskedet. Det blev rörigt hos Nikola Petric i BP-målet efter en inläggsfrispark och sekunden efter sköt inhopparen Viktor Lundberg tätt utanför.

Men i sin jakt på kvittering och med två man mindre blev ytorna stora för BP, som spelat taktiskt smart matchen igenom under ledning av tränaren Luis Pimenta.

I en kontring i 89:e minuten lyfte Petar Petrovic in slutresultatet 2–0 i nättaket sedan BP kommit tre spelare mot en och rundat utrusande Häckenmålvakten Peter Abrahamsson.

Rasar mot domaren

– Jag är besviken som fan i dag. Vi är mycket bättre än det här laget. Men matchen blev som den blev, säger Häckens lagkapten Rasmus Lindgren till CMore.

– Domaren får ta tag i det. Man måste kunna prata med honom. Han står och tittar åt ett annat håll varje gång man vill prata med honom, säger Lindgren.

Inte helt oväntat har BP-profilen Gustav Sandberg-Magnusson – och med rätta? – en annan uppfattning:

– Det var två utvisningar, en massa tjafs och jidder, men jag tycker att vi höll huvudet kallt, säger mittfältaren. Det  är jättestarkt av oss att vinna.