MFF tappade poäng mot jumbon

Publicerad 2018-05-27

Malmö FF fortsätter gå tungt i den allsvenska tabellen.

I mötet med Dalkurd fick klubben nöja sig med en poäng – och buades ut av publiken.

– Så länge man inte vinner så är man inte nöjd, säger Carlos Strandberg efter 1–1-matchen.

Malmö FF

Under mötet med Dalkurd var många himmelsblå profiler på plats för att se Malmö FF:s avslutande match innan uppehållet på Stadion. Förutom ex-spelare som Anders Christiansen och Pawel Cibicki fanns även den nyligen sparkade Magnus Pehrsson på läktaren.

– Vi kom inte upp i nivå i dag, även fast vi hade tillräckligt många chansen för att avgöra, säger en besviken Carlos Strandberg i C More efter 1–1-mötet.

Båda lagen leddes under söndagen av sina respektive sportchefer. Daniel Andersson tog som bekant över efter derbyförlusten mot Trelleborg för några omgångar sedan, och Adil Kizil hade tagit över ledarskapet från Azrudin Valentic som tvingades gå tidigare i veckan.

Awad inledde målskyttet

Det var Malmö som hade mest boll i den första halvleken och särskilt Carlos Strandberg hade ett flertal möjligheter att spräcka nollan. I stället var det Dalkurd som tog ledningen några minuter innan paus då Ahmed Awad höll sig framme på en kontring och sköt in 1–0 bakom Fredrik Andersson.

MFF blev utbuat i paus av hemmasupportrarna men tog sig in i matchen tio minuter in i den andra halvleken. Strandberg lyckades förvalta ett av sina många lägen och satte 1–1. Därefter försökte hemmalaget trycka på för att även få in ett segermål, men utan att lyckas.

– Det var inte vår dag i dag, säger Strandberg.

– Kanske lite bättre i andra, men fortfarande inte tillräckligt.

Det oavgjorde resultatet innebär att Dalkurd klättrar en placering och nu är nästjumbo, strax över Sirius. Malmö FF ligger just nu på en tionde plats.