Real Madrid till final efter derbyrysare

Publicerad 2024-01-10

Real Madrid är vidare till supercupfinal efter en 5–3-seger mot lokalrivalen Atlético Madrid.

Men segern satt långt inne.

För det dröjde ända in i den 116:e minuten innan avgörandet kom.

Den spanska supercupen avgörs i veckan där Real Madrid ställdes mot Atlético Madrid i ena semifinalen i Riyadh i Saudiarabien.

Och det blev en rysare ända in i det sista. Efter ett målkalas i den första halvleken där Atletico Madrid, sex minuter in i matchen tog ledningen genom Mario Hermoso svarade en annan mittback med att sätta kvitteringen. Real Madrids Antonio Rudiger med en perfekt nick till 1–1.

Då ville inte lagkamraten och vänsterbacken Ferland Mendy vara sämre. Med halvtimmen spelad stod fransmannen för ett drömmål när han klackade in ledningsmålet för ”Los Blancos".

Griezmann historisk

Men Atletico Madrid kämpade sig tillbaka. I den 37:e matchminuten kvitterade Antoine Griezmann och blev lagets främste målskytt genom tiderna, med sina 174 mål.

Matchen stod och vägde i den andra halvleken med massor av målchanser, men med tio minuter kvar gjorde Alvaro Morata 3-2 efter en tilltrasslad situation där Kepa Arrizabalaga missbedömde bollen helt och hållet.

Men som så många gånger tidigare kom Real Madrid tillbaka. I den 85:e minuten satte Dani Carvajal 3–3 och supercupsemin till förlängning.

Succéinhopp av Joselu

Och länge såg det ut som att derbyrysaren skulle avgöras på straffar. Men då klev inbytte Joselu in och nickade in 4–3 i den 116:e minuten och skickade Real Madrid till final.

Atletico Madrid försökte med en sista anstormning och skickade upp målvakten Jan Oblak. Men Brahim Diaz kunde med slutsekunder kvar fastställa slutresultatet till 5–3 när han spurtade förbi just Oblak och sköt in bollen i öppet mål.

Kroos utbuad hela matchen

Noterbart var att varje gång Real Madrid-stjärnan Toni Kroos hade bollen, kom stora burop. Anledningen är att han tidigare varit kritisk till Saudiarabien och alla spelare som lämnat Europa för storlönerna i Mellanöstern.

Den andra semifinalen spelas på torsdagskvällen med avspark 20.00 där Barcelona ställs mot Osasuna. Matchen sänds på Sportbladet, där även finalen som spelas på söndag sänds på Sportbladet.