Bilden som sår tvivel efter derbyt

Omdiskuterad situation i AIK-Hammarby

Uppdaterad 2018-09-24 | Publicerad 2018-09-23

Bilden från AIK-Hammarby på omtalade situationen.

Hammarby fick ett mål bortdömt för offside och fick ingen straff trots hands på Per Karlsson på övertid.

Nu har en bild från ovan sått tvivel om inte Bajen borde fått 1–0 tilldömt redan efter åtta minuter.

– Jag har ingen aning om den är inne eller inte, säger Simon Sandberg till C More.

AIK Fotboll

Det var ett händelserikt derby mellan AIK och Hammarby där AIK till slut vann med matchens enda mål.

Men det var inte för att Hammarby saknade chanser. Nikola Djurdjic hade en boll i nät som blev korrekt bortdömt för offside och på övertid stoppade Per Karlsson ett nytt Djurdjic-försök med armen utan gehör från Stefan Johannesson.

Men i efterspelet till derbyt har det rests ytterligare ett frågetecken. Gjorde Simon Sandberg i själva verket 1–0 redan i matchens åttonde minut. På tv-bilderna såg det ut som att hans avslut gick i stolpen och vidare via Oscar Linnér och ut.

”En bra räddning”

Så bedömde också domarna situationen – utan några större protester.

– Det är en bra räddning och den tar i stolpen också. Jag har ingen aning om den är inne eller inte, sa Sandberg själv i halvtidspausen till C More.

En bild tagen nästan rakt ovanifrån av Ombrellofotografen Nils Petter Nilsson visar att det kanske inte var så givet att döma bort målet.

”Oscar Linnér i AIK gör en räddning (eller gör han?)”, skriver han själv som bildtext på Instagram.

På bilden ser man gräs mellan bollen och mållinjen men bilden är tagen när bollen är i luften och med en aning vinkel från linjen vilket gör det svårt att slå fast om bollen är inne eller inte.