Real Madrid vände och vann mot Napoli

Uppdaterad 2023-12-13 | Publicerad 2023-11-29

Napoli hade ledningen i en dryg minut på Santiago Bernabéu.

Men roligare än så blev det inte för italienarna – i stället avgjorde Nico Paz med sitt första mål för Real Madrid.

– En dröm som blir sann, säger 19-åringen.

Med 84 minuter på klockan drog Nico Paz till från distans.

Avslutet såg inte otagbart ut för Alex Meret, men bollen letade sig in ändå.

Målet betydde 3–2 till Real Madrid och var mittfältarens första för klubbens A-lag – i det blott fjärde framträdandet.

– Hela laget och ledarstaben har gratulerat mig, säger matchvinnaren enligt Fabrizio Romano.

Nya Bellingham-poäng

Men var alltså gästerna som tog kommandot.

Giovanni Simeone slog till efter nio minuter. Men inte ens en kvart senare var hemmalaget i förarsätet, efter mål av Rodrygo och Jude Bellingham.

I början av andra kvitterade Andre-Frank Zambo Anguissa innan den 19-årige argentinaren avgjorde.

Bellingham spelade fram Joselu till 4–2 på stopptid, vilket också blev slutresultatet.

Engelsmannen blev utsedd till matchens spelare av Uefa.

– Det är viktigt att jag fortsätter och hjälper laget vinna troféer vid slutet av säsongen, säger han i TV4 Play.

Cajuste varnad

Efter fem omgångar står Real Madrid på maximala 15 poäng och kan titulera sig överlägsna gruppsegrare.

Jens Cajuste hoppade in efter 78 minuter och hann dra på sig ett gult kort – för filmning. Det när Napoli jagade kvittering och skrek på straff.

Napoli ligger tvåa på sju poäng med tre ner till närmast jagande Braga.

Lagen möts i sista omgången, och för italienarna räcker det med kryss.